Uber wil boodschappen van Europese supermarkten gaan bezorgen

Uber

CEO Dara Khosrowshahi zei het vorig jaar al: Uber wil zich gaan richten op het bezorgen van boodschappen. Nu lijkt het bedrijf serieuze stappen te nemen richting dat doel. Het is namelijk in gesprek met diverse Europese supermarkten, meldt Bloomberg.

Khosrowshahi noemde het vorig jaar een “logische stap” om naast eten ook boodschappen te gaan bezorgen. Nu is het bedrijf in gesprek met diverse grote supermarkten in Europa, waar Sainsbury er volgens ingewijden van Bloomberg één van is. Dat is de tweede grootste supermarkt van Groot-Brittannië.

Sainsbury is al bezig met het leveren van eten. Eerder deze maand begon het een samenwerking met Deliveroo om hete pizza’s te bezorgen naar huizen in vier Britse steden. De woordvoerder van Uber kan echter niet bevestigen dat het bedrijf met deze keten in gesprek is.

Ook een woordvoerder van Sainsbury bevestigt niets. “We praten met veel bedrijven over mogelijke samenwerkingen die onze klanten toegang kunnen geven tot makkelijk en betaalbare producten.”

Concurreren

Mocht Uber inderdaad boodschappen gaan bezorgen, dan moet het concurreren met Deliveroo, Just Eat en Amazon. Amazon leidde in mei bovendien nog een investeringsronde van 575 miljoen dollar in Deliveroo. Dat geld wordt gebruikt om beter te gaan concurreren met Uber.

Uber heeft overigens al wel wat ervaring op het gebied van het bezorgen van boodschappen. Begin 2018 testte het bedrijf dit samen met Walmart. Drie maanden later werd dat project echter weer stopgezet.

Foto: Shutterstock.com