SpaceX organiseert tweede Hyperloop Pod Competition

SpaceX gaat opnieuw een Hyperloop Pod Competition organiseren op 25 tot en met 27 augustus. Onder de deelnemers zitten de teams die tijdens de vorige wedstrijd in januari hun pods met succes testten. Daarnaast doen er een aantal mensen mee die niet in januari mee konden doen vanwege tijdsgebrek of omdat ze ontwerpen hadden die niet voldeden aan de eisen van SpaceX, weet TechCrunch.

De wedstrijd in januari dit jaar werd gewonnen door een team van de TU Delft. Team captain Tim Houter zei toen: “We hebben geprobeerd aan alle details aandacht te besteden en een pod te maken die je zo zou kunnen op schalen. En die inspanning is nu beloond, fantastisch.” Dat team is inmiddels een echte startup, die ook nog eens een investering kreeg van de NS.

In augustus doen er opnieuw 27 teams mee die geselecteerd werden uit een grotere groep. Het overgrote deel bestaat uit studenten uit de gehele wereld. Dit jaar is er overigens een ander criterium om te winnen. Waar je vorige keer aan een hele lijst moest voldoen, gaat het nu om maar een ding: de maximale snelheid. De kans is dus groot dat we over een paar maanden beelden zien van pods die door tunnels heen scheuren.

TU Delft

Of er bij deze nieuwe wedstrijd weer een Nederlands team is, is nog niet duidelijk. De TU Delft was niet bereikbaar voor commentaar.

We hebben ook gecheckt of de andere technisch universiteiten plannen hebben om mee te doen aan een dergelijke competitie. Een woordvoerder van de Universiteit Twente zegt nog niets te weten van een eventuele deelname. De TU Eindhoven was niet bereikbaar.