iPhone 8 laat mogelijk langer op zich wachten

De iPhone wordt dit jaar tien en dat betekent dat Apple iets speciaals in petto heeft. De afgelopen tijd zijn er talloze geruchten geweest over de iPhone 8, waarmee het tienjarig bestaan wordt gevierd. De geruchten bevestigen ook steeds vaker eerdere geruchten. Zo lijkt het inmiddels vrijwel zeker dat er drie nieuwe modellen komen, waaronder één met een compleet vernieuwd uiterlijk. Helaas zal juist dat model waarschijnlijk later dan normaal worden geleverd, waardoor je er langer op zult moeten wachten wachten.

Twee iPhones krijgen een paar kleine verbeteringen ten opzichte van de huidige toestellen: de iPhone 7s en iPhone 7s plus. De derde wordt een geheel nieuw ontworpen premium-iPhone, bevestigt Bloomberg. Met andere woorden: dat is de iPhone 8 waar we al zoveel over hebben gehoord. Dit premium-model zou “een of twee maanden vertraagd” zijn ten opzichte van het gebruikelijke lanceringsschema van Apple.

iPhone 8 concept

Oorzaak is dat het vrij moeilijk is om het toestel te maken. Het nieuwe ontwerp zou namelijk een groter scherm hebben, waardoor het meer van de voorkant van het apparaat in beslag neemt. De home-knop zou dan ook in het scherm verwerkt worden om ruimte te besparen. Daarnaast wil Apple de vingerafdrukscanner in het scherm verwerken, wat ook een oorzaak van de vertraging kan opleveren.

Samsung probeerde namelijk iets soortgelijks voor de S8, maar dit bleek te ingewikkeld. Daarom verwerkte Samsung de vingerafdrukscanner uiteindelijk in de achterkant van het toestel.

Camera

Ook zijn er al veel geruchten geweest over de nieuwe camera in de iPhone 8 komt. Naast de dubbele camera aan de achterkant, zou de camera aan de voorkant 3D-mogelijkheden krijgen. Bloomberg weet te melden dat Apple een toestel test met een dubbele frontcam, maar volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo wordt er gebruik gemaakt van een infraroodsensor. Hoe ze het ook gaan doen, het zou in ieder geval voor meer realistische filters voor selfies zorgen. Daarnaast kan zo’n camera gebruikt worden voor authenticatiedoeleinden.

De komende maanden zullen er waarschijnlijk nog veel geruchten en lekken volgen, maar pas na de zomer weten we wat Apple echt op de markt brengt.

De afbeelding boven dit artikel is een iPhone-conceptontwerp dat is gemaakt door Matteo Gentile.