Speedo Shine: de activity tracker speciaal voor zwemmers

Misfit heeft vandaag zijn nieuwe activity tracker ‘Speedo Shine’ gelanceerd. In eerste instantie lijkt de Speedo Shine enorm veel op de huidige Misfit Shine, maar de nieuwe versie richt zich vooral op activiteiten in het water. De wearable is tot stand gekomen in samenwerking met Speedo, dat vooral bekend staat om zijn zwemkleding en zwem-accessoires. De activity tracker is speciaal ontworpen voor zwemmers en functioneert tot 50 meter diep.

speedo_2000x2000_app_1-copy

De Speedo Shine synchroniseert met Misfit’s Android en iOS-apps, maar is ook te verbinden met Speedo’s Fit-applicatie. De wearable houdt niet alleen bij hoeveel baantjes je hebt getrokken in het zwembad, maar functioneert ook als een normale fitness tracker. Zo kun je ook je dagelijkse hardlooproutine bijhouden en je slaapritme meten. De wearable is grondig getest in Speedo’s Aqualab en is een must voor zwemmers. Volgens Misfit en Speedo is er nog geen andere wearable die zo nauwkeurig het aantal gezwommen baantjes kan bijhouden. De verzamelde data wordt vervolgens opgeslagen in de bijbehorende apps, zodat je kunt zien wat voor afstand je hebt gezwommen en hoeveel calorieën je verbrandt hebt.

misfitspeedoshine2

Het grote voordeel van deze tracker is dat je hem nooit hoeft op te laden. Dat betekent dus dat de tracker is uitgerust met een old school horlogebatterij. Volgens Misfit houdt de batterij het een half jaar vol. De wearable is gemaakt van aluminium en kan gedragen worden met een horlogebandje of een magnetische clip, die je vast kan maken aan je kleding. De Speedo Shine is vanaf 1 september te koop en zal 80 dollar gaan kosten.