Speel gratis videogames vrij door te sporten met Atari’s fitness-app

De beroemde gamemaker Atari stort zich in de wereld van fitness en gezondheid. Het bedrijf lanceert een eigen fitness app, waarbij gebruikers gratis traditionele Atari-games vrij kunnen spelen door te sporten.

Het bedrijf ontwikkelde de app, Atari Fit, in samenwerking met diverse bedrijven. Zo werkte Atari samen met 8BitFit, een maker van mobiele fitness-games, app-ontwikkelaar Gametheory en Walgreens. Gezamenlijk zijn de bedrijven tot een app gekomen die sterk doet denken aan vertrouwde fitness-apps, maar niets is minder waar. Naast het bijhouden van diverse activiteiten kunnen gebruikers punten verdienen, die zij vervolgens in kunnen wisselen tegen gratis Atari-games zoals Pong.

De CEO van Atari, Fred Chesnais, zegt het volgende over de app:

Met Atari Fit kunnen gebruikers over de hele wereld sportoefeningen doen, spelletjes spelen en spelenderwijs aan een goede gezondheid werken. Door sport en Atari’s games bij elkaar te brengen, zorgen we ervoor dat gebruikers gemotiveerd worden om te sporten.

Atari Fit

De app biedt ruim 150 verschillende work-outs aan, waarbij gebruikers kunnen kiezen uit hardloopschema’s en ‘full body’ work-outs. Via de app worden standaard sportactiviteiten gemeten, zoals de gelopen afstand, snelheid en het aantal verbrande calorieën. Ook is het mogelijk om eigen sportschema’s samen te stellen en de data van externe fitness trackers binnen te laten komen.

atari fit

Op het moment dat gebruikers hun doelstellingen halen, zullen zij punten verdienen. Met de punten kunnen gebruikers vervolgens traditionele Atari-games vrijspelen zoals Pong. Hiermee hoopt Atari gebruikers op een leuke manier aan het sporten te krijgen, omdat zij worden beloond op basis van hun prestaties.

Om de uitdaging groter te maken, is het mogelijk om aan competities deel te nemen met vrienden. Als gebruikers inloggen via bijvoorbeeld Facebook, kunnen gebruikers onderling competities starten met vrienden. Hierdoor worden gebruikers extra gemotiveerd om te trainen, waardoor zij sneller punten verdienen om een nieuwe game vrij te spelen.

Atari Fit is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.