Spot een outfit op straat en koop deze direct via Google Glass

Fashion Discovery Labs wil graag de modetechnologie-industrie te revolutioneren met behulp van de Google Glass. Het bedrijf heeft als missie om iedereen via Google Glass nieuwe mode te laten ontdekken om zo de online en koop-ervaring te verrijken.

De Acemoda-app van Fashion Discovery Labs laat gebruikers foto’s nemen van straatmode en zoekt met behulp van “image recognition” naar vergelijkbare kleding. Fashion stylists kiezen dan vervolgens de drie beste opties en presenteren deze aan de gebruiker. Gebruikers kunnen er dan voor kiezen om direct het kledingstuk te kopen, te zoeken naar lokale winkels of het kledingstuk te bewaren.

De handige tool zorgt ervoor dat je nooit meer een vreemde aan hoeft te spreken om te vragen waar ze hun outfit hebben gekocht. Zodra je iemand voorbij ziet lopen op straat met een leuke outfit maak je snel een foto en kom je er meteen achter waar je een vergelijkbare outfit kunt aanschaffen. Dat betekent echter wel dat je zomaar een foto van een vreemde moet maken; en daarmee ben je wel een beetje een zogenaamde “glasshole“.

Fashion Discovery Labs nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. Fashion Discovery Labs werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Wearable Technologies categorie.