Spotify krijgt speciale dienst voor kinderen: Spotify Kids

Spotify Kids

Het is geen geheim dat kinderen ook groot fan zijn van muziek. De kans is dan ook groot dat je je Spotify-account wel eens moet delen met je kind of neefje of nichtje. Binnenkort komt er echter een geheel nieuwe app, waardoor dat niet langer nodig is. Spotify Kids is namelijk speciaal voor kinderen gemaakt.

Spotify Kids wordt beschikbaar voor abonnees met een Premium Family-account. De app – gemaakt voor kinderen vanaf drie jaar – is gemaakt om niet alleen kinderen muziek te laten luisteren, maar ook om ze veilig te houden terwijl ze dat doen. Er is volgens Spotify dus veel aandacht besteed aan veiligheid en privacy.

In de app vinden kinderen afspeellijsten met muziek gericht op hen. Ouders kunnen namelijk kiezen voor audio voor jongere kinderen en voor oudere kinderen, zodat alles echt afgestemd is op de leeftijd van hun kind. Ook zijn er verhaaltjes en soundtracks, die allemaal zonder advertenties worden afgespeeld.

Het fijne is dat de kinderen zo zelf een eigen account hebben, en jouw app niet langer gebruikt wordt voor kindercontent. Bovendien zijn kinderen in deze app veilig van expliciete teksten, en kunnen ze dus echt veilig audio ontdekken.

Bètaversie

De app is nu als bèta in Ierland beschikbaar. Later volgen ook andere landen. Wanneer de app naar Nederland komt, kan het bedrijf helaas nog niet zeggen. Wel is al duidelijk dat de app zowel voor iOS als Android beschikbaar wordt.