Sonos-apparaat aan vervanging toe? Ruil hem in met Trade Up!

Sonos

Hoe goed de speakers van Sonos ook zijn, op een gegeven moment zijn ze aan vervanging toe. Mocht dat het geval zijn, dan kun je voortaan korting krijgen op je nieuwe speaker. Sonos is daar namelijk een dienst voor begonnen: Trade Up.

Trade Up werkt vrij eenvoudig. In je account kijk je of jouw speaker in aanmerking komt voor het programma. Is dat het geval, dan bevestig je de inruil in de app en krijg je 30 procent korting op een nieuw Sonos-product. Die korting krijg je met ieder apparaat dat je gaat upgraden. Lever je dus drie speakers in, dan krijg je drie keer 30 procent korting.

Sonos zorgt er vervolgens voor dat jouw oude apparaat netjes verwerkt wordt. Na 21 dagen gaat de speaker in de Recycle-stand. Dan worden alle gegevens gewist en wordt het apparaat permanent gedeactiveerd. Vervolgens kun jij hem veilig recyclen.

Duurzaam en veilig

Het idee is dat je op deze manier veilig en op een duurzame manier afstand kunt doen van je oude speaker. Je gedeactiveerde apparaat kun je namelijk naar een lokale gecertificeerde verwerker brengen. Je hoeft hem dus niet naar Sonos op te sturen, wat weer milieuvriendelijker is. Overigens is dit wel een optie, mocht je dat prettiger vinden.

Juist omdat Sonos het apparaat volledig deactiveert en al je gegevens wist, hoef je er niet bang voor te zijn dat iemand anders er met de speaker vandoor gaat en je gegevens steelt.

Ondertussen kun jij dus gaan luisteren via je geheel nieuwe speaker. En als die aan vervanging toe is, weet je in ieder geval hoe je er goed afstand van kunt doen!