Spraakassistent gebaseerd op IBM Watson komt naar auto’s en slimme apparaten

IBM Watson

Ook IBM heeft tegenwoordig een eigen spraakassistent. Het gaat om de IBM Watson Assistant, die onthuld werd tijdens de jaarlijks Think-conferentie van het bedrijf. Dat meldt Engadget. Meest interessant is misschien nog wel dat deze spraakassistent in allerlei verschillende apparaten gebruikt kan worden.

De spraakassistent van IBM kun je in auto’s, slimme apparaten, gadgets voor op kantoor en nog veel meer gebruiken. Je kunt het systeem zelfs inzetten als slimme assistent voor bijvoorbeeld hotels.

Besturing

Een eerste partner voor de Watson Assistant is er al: Harman. Dit bedrijf gaat de spraakassistent demonstreren in een digitale cockpit in een Maserati GranCabrio. Wat de assistent precies kan doen, hebben de bedrijven niet bekend gemaakt.

Vorig jaar lanceerde IBM echter al een spraakassistent gebaseerd op Watson voor cybersecurity. Bij dit systeem kun je Watson Assistant oproepen via geschreven of gesproken tekst, afhankelijk van het apparaat. In het geval van een slimme speaker kun je dus waarschijnlijk je stem gebruiken om het te besturen.

Overigens is Watson Assistant niet alleen ontworpen om commando’s op te volgen, maar ook om te leren van je acties en je voorkeuren te onthouden. Geef je alle Watson-apps toegang tot elkaars data via de IBM Cloud, dan kunnen ze meer over je leren en betere gesprekken met je voeren.