Star Wars-serie over Lando wordt een film

Donald Glover, hoofdrolspeler in Lando

Star Wars heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat nieuwe content op de markt gebracht. Momenteel kunnen we genieten van de serie Ahsoka en er komt ook de komende tijd nog veel meer aan. Waaronder een project dat zou draaien om niemand minder dan Lando Calrissian, de vriend van Han Solo. Wat eerder een serie zou zijn, wordt nu een film.

Lando Calrissian is voor fans van Star Wars zeker geen onbekende. We leerden hem kennen in Episode V: Empire Strikes Back, waar hij geïntroduceerd wordt als een vriend van Han Solo, die de groep helden uiteindelijk verraad aan Vader. Maar geen zorgen, hij ziet zijn fout vrijwel direct in en helpt Luke, Leia, Han en Chewie tijdens Episode VI: Return of the Jedi om de Sith het universum uit te krijgen.

In 2018 zagen we Lando weer, in de film Solo: A Star Wars Story. Die film ging over een jonge Han Solo, maar daarin zagen we ook hoe Lando en Han elkaar hebben leren kennen en hoe Han de Millennium Falcon van hem won.

Serie wordt film

Hoewel de film niet door iedereen goed werd ontvangen (hij krijgt een 63% score van het publiek op Rotten Tomatoes), ziet Disney genoeg in het karakter Lando om er meer mee te doen. In december 2020 werd duidelijk dat er een serie zou komen over het karakter, die op Disney+ moet verschijnen. In juli kwam vervolgens naar buiten dat de originele schrijver Justin Simien het project had verlaten en Donald en Stephen Glover zouden gaan schrijven voor de nieuwe serie. Donald speelde een jonge Lando in Solo: A Star Wars Story en hij is net als zijn oudere broer ook scriptschrijver.

Nu blijkt echter dat de serie geen serie wordt, maar een film. Stephen Glover vertelde dat al tijdens de podcast Pablo Torre Finds Out en Variety heeft het nieuws nu bevestigd gekregen van Lucasfilm, de studio achter Star Wars.

Veel meer over het project is helaas nog niet bekend. Door de stakingen van schrijvers en acteurs in Hollywood is nog niet aan het project begonnen. Waar de film precies over moet gaan, is dus ook nog onduidelijk.

Beeld: Shutterstock.com