Frasier is terug met de eerste trailer van zijn nieuwe show

Frasier

Geloof het of niet, maar het is alweer negentien jaar geleden dat we Frasier en zijn familie achter moesten laten. Maar niet getreurd: er komt een nieuwe serie aan rondom het karakter. In oktober keert Frasier terug en de eerste trailer is alvast verschenen.

Het karakter Frasier Crane wordt al sinds jaar en dag door mensen wereldwijd gevolgd. We leerden hem in de jaren 80 (ja, echt!) kennen in de hitserie Cheers!, over een bar in Boston. De serie volgde het lief en leed van de vaste gasten en werknemers van de bar. De serie begon in 1982 en in 1984 leerden we Frasier kennen als de partner van Diana Chambers, één van de werknemers van Cheers. Die relatie houdt echter geen stand en Frasier trouwt uiteindelijk met Dr. Lilith Sternin, met wie hij zoon Freddie krijgt.

Cheers! stopte in 1993, maar daarmee was Frasiers’ verhaal nog niet voorbij. De psychiater scheidt van Lilith en verhuist terug naar Seattle, waar hij vandaan komt. In de serie Frasier, die in 1993 van start is gegaan, volgen we hoe hij zijn plek vindt in Seattle, de banden met zijn broer Niles en vader Martin aanhaalt en een geheel nieuwe carrière start: hij heeft een radioshow. En in de tussentijd probeert hij natuurlijk de liefde te vinden, al vindt hij dat eigenlijk vooral bij zijn familie en nieuwe vrienden Roz en Daphne (met wie Niles uiteindelijk trouwt).

De serie eindigde in 2004, nadat er flink wat ontwikkelingen zijn geweest. Na jarenlang weer samen in een huis te hebben gewoond, hebben Frasier en zijn vader Martin weer een goede relatie, ook al zijn ze er andere mensen. Niles is nadat hij eindeloos op afstand verliefd was op Daphne met haar getrouwd en ze hebben een zoon gekregen. Martin is getrouwd. Roz heeft een dochter en een goed leven. En Frasier? Frasier is verliefd. Maar zijn liefde is naar Chicago verhuisd en hij besluit er achteraan te gaan. Maar of dat een succes was, dat hebben we nooit gezien.

Frasier keert terug

Nu komen we er dus achter wat er daadwerkelijk gebeurd is nadat Frasier in Chicago aan is gekomen. De kans is echter groot dat het niet goed is geëindigd, want in de nieuwe serie is hij terug in Boston (maar zonder Cheers) en als we de eerste trailer moeten geloven is hij ook weer single.

In de trailer zien we ook al dat Frasier bij Freddy langsgaat, wat twee opvallende ontwikkelingen laat zien. Allereerst: Freddy en Frasier lijken niet de beste relatie ter wereld te hebben – net zoals Frasier en zijn vader Martin dat ook niet hadden. Daarnaast lijkt Freddy niet zo verfijnd als zijn vader is. Misschien dat hij meer weg heeft van Martin (de whiskey in een plastic verpakking suggereert al wel zoiets) en de twee door een vergelijkbare ontwikkeling gaan als Frasier en zijn vader ooit deden.

Verder zien we in de trailer dat Frasier een nieuwe collega heeft waar hij tijd mee doorbrengt, en dat Freddy een nieuwe vriendin heeft. Ook weten we dat we Frasiers neefje David gaan zien, de zoon van Niles en Daphne. Niles en Daphne keren echter niet terug als vaste onderdelen van de serie. En ook Martin keert niet terug: de acteur is in 2018 overleden. Lilith gaan we wel terugzien: zij doet aan e1én aflevering mee. En ook Roz Doyle keert in de serie terug.

Hoe gaan we dit zien?

Wat Frasier precies te wachten staat, zien we in oktober. Op 13 oktober verschijnen de eerste twee afleveringen van de serie namelijk. In totaal krijgt het eerste seizoen tien afleveringen.

Probleem voor ons is wel dat de serie wordt uitgezonden op de streamingdienst Paramount+, die in Nederland niet beschikbaar is. Daarnaast komen de afleveringen op CBS, maar ook die zender hebben we hier niet. Maar niet getreurd: SkyShowtime – de andere streamingdienst van Paramount – heeft al aangekondigd dat de serie in november ook op die streamingdienst verschijnt. En deze streamingdienst is wél in Nederland beschikbaar.

Foto: Paramount+