Zien: Backstreet Boys en *NSYNC treden samen op als Back-Sync

Backstreet Boys, helft van Back-Sync

Vrijwel alle Millennials hebben hier wel een antwoord op: Backstreet Boys of *NSYNC? In de jaren ’90 was er in de media – en onder fans – een echte strijd tussen de twee populaire boybands gaande. Maar nu is de droom die we stiekem allemaal hadden een klein beetje uitgekomen: een deel van de Backstreet Boys en een deel van *NSYNC heeft samen opgetreden als Back-Sync! En in de toekomst gebeurt dat mogelijk vaker, vertellen ze aan Variety.

AJ McLean en Nick Carter van de Backstreet Boys en Joey Fatone en Lance Bass van *NSYNC stonden afgelopen vrijdag samen op een podium in de Grove in Los Angeles. Daar brachten ze onder de naam ‘Back-Sync’ een paar nummers van de beide bands ter gehore, wat duidelijk een hit was onder de vele fans. “Dit zat er al een hele tijd aan te komen”, zegt McLean daarover tegen Variety. “Iedereen wilde dat we iets samen deden en nu konden we samen iets doen voor een geweldig doel.”

Dat doel was Bingo Under the Stars, een evenement in de VS waarbij de Pride gevierd werd en er geld op werd gehaald voor het Trevor Project – een goed doel dat suïcidale LGBTQ+-jongeren helpt – en de L.A. Pride. Tijdens de avond waren bekende namen als Michelle Visage van RuPaul’s Drag Race en muzikant Todrick Hall aanwezig, evenals diverse dragqueens en andere sterren. Maar natuurlijk was Back-Sync één van de hoogtepunten.

Dat de vier mannen nu samen optraden, is opvallend. In de jaren ’90 en de ’00’s was er een echte rivaliteit tussen de bands, en je was fan van óf de Backstreet Boys óf van *NSYNC. Fan zijn van beide bands, kon écht niet. Nu is dat natuurlijk anders, zo blijkt uit de reacties van het publiek. Op video’s is te zien hoe iedereen luidkeels meezingt met zowel Bye Bye Bye van *NSYNC als I Want It That Way van de Backstreet Boys.

Back-Sync in de toekomst

De vier heren spraken met Variety ook over de toekomst, en die ziet er mogelijk rooskleurig uit. Zo staan ze open voor een tour met de beide bands, mits alle tien de bandleden meedoen. Dat betekent dus dat ook Justin Timberlake zich weer tijdelijk bij *NSYNC moet aansluiten. McLean ziet dat echter niet per se snel gebeuren: “Hij is een vader die zijn ding doet, en dat respecteer ik. Deze vier mensen is nu een dream team.”

Bovendien is de reünie nog niet besproken binnen *NSYNC zelf, zo vertelt Lance Bass. “We hebben het voor iedereen geheim gehouden, dus waarschijnlijk weten ze niet eens dat dit gebeurt.” Toch zeggen de vier zangers wel dat dit slechts het begin is van meer samenwerkingen. McLean hoopt bijvoorbeeld dat Back-Sync uiteindelijk standaard in Las Vegas kan optreden, of op tour kan gaan.

Nick Carter ziet ook wel wat in een samenwerking met nog meer boybands. “We stonden op het podium en zeiden: ‘Misschien moeten we een supergroep maken en een tour en een album doen’.” Met wie dat dan precies zou zijn, maakt weinig uit. “Wie beschikbaar is mag meedoen!”, aldus Carter. Nog weer een andere optie is om een film te maken, vindt Joey Fatone. Maar ook daarbij moeten dan meer leden van andere boybands bijkomen.

Foto: Shutterstock.com