Wat zijn de 6 beste fitness trackers van dit moment?

De komst van diverse fitness trackers heeft ervoor gezorgd dat we steeds meer bewust zijn gaan leven. Beweeg ik eigenlijk wel voldoende op een dag? Hoe veel calorieën heb ik verbrand tijdens mijn hardlooprondje? Het zijn vragen die we onszelf steeds vaker stellen.

Om antwoord te krijgen op dergelijke vragen zijn de fitness trackers een absolute uitkomst. Maar hoe zoek je uit het grote aanbod nou de juiste fitness tracker uit? Daarom hebben wij de 6 beste fitness trackers van dit moment voor je op een rijtje gezet.

jawbone-up-stacked

1. Jawbone UP24

De Jawbone UP24 hoort zonder twijfel thuis in elk rijtje van beste fitness trackers. De Jawbone UP24 is één van de eerste fitness trackers die er was en staat bekend als icoon op dit gebied.

De armband, die je kunt verbinden via Bluetooth met een Android of iOS device, meet eigenlijk alles wat je nodig hebt. Zo meet de UP24 het aantal stappen dat je hebt gezet, wat je eet, hoe veel je beweegt en hoe je slaapt. Daarnaast kun je doelen toevoegen en krijg je een pushmelding als je het doel behaalt hebt. Vervolgens kun je alle gegevens rustig bekijken via een compleet overzicht

Echter komt de beste functie van de UP24 naar boven als je een doel niet bereikt. Mis je het doel één keer dan krijg je een herinnering dat je de volgende dag een stapje extra moet zetten. Zit je ’s avonds lekker op de bank dan herinnert de Jawbone UP24 je er weer aan dat je het doel nog niet hebt behaald. Vervolgens kun je inzien op hoe veel procent je bent en moedigt de tracker je aan om voor de volle honderd procent te gaan.

Daarnaast maakt de UP24 je wakker op het tijdstip dat het beste voor jou is. Via een trilalarm kun je rustig wakker worden zonder te schrikken van een luidruchtige wekker.

De UP24 is een ideale fitness tracker om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Het helpt je om voldoende te bewegen, om gezond te eten en het helpt je bij een betere nachtrust.

Aan de Jawbone UP 24 hangt een prijskaartje van ongeveer 119 euro (de prijs verschilt nogal per webshop en winkel). Je kunt de activity tracker krijgen in drie verschillende maten.

Specificaties:
Prijs: €119 (prijs verschilt per winkel)
Platform: Android en iOS
Water-resistent: Spat-bestendig
Slaap tracking: Ja
Ingebouwde GPS: Nee

fitbit-flex-xl-ftr

2. Fitbit Flex

De Fitbit Flex is een uitstekende fitness tracker voor beginners. Met een prijs van 99 euro ligt de aanschafprijs beduidend lager dan de concurrentie en je kunt er praktisch alles mee meten wat je wilt. Met de activity tracker ben je in staat om diverse gegevens te meten zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, hoe veel je eet en of hoe intensief je slaapt.

In tegenstelling tot de eerder genoemde Jawbone UP24 is de Fitbit Flex qua wekfunctionaliteit een stuk minder slim. De Fitbit Flex biedt alleen de mogelijkheid om een vast tijdstip te kiezen waarop je via een trilalarm gewekt wordt. De UP24 daarentegen wekt je op het tijdstip dat voor jou het beste is.

Daarnaast kun je bij de Flex ook diverse doelen instellen en zal ook deze fitness tracker je vertellen of de doelen gebaald zijn. Heb je vandaag nog te weinig bewogen, dan zal de Flex je via een notificatie laten weten dat het tijd wordt voor een wandelingetje.

Qua gebruikersvriendelijkheid zit het ook wel goed met de Flex. De armband zit comfortabel om de pols en is eenvoudig te bedienen door te tikken. Daarnaast wordt de Fitbit automatisch geleverd in twee verschillende maten.

Fitbit heeft inmiddels diverse nieuwe fitness trackers uitgebracht, maar wegens het veroorzaken van huiduitslag hebben wij deze trackers niet meegenomen in het overzicht. Wees gerust, dergelijke klachten over de Flex zijn niet bekend.

Specificaties:
Prijs: €99,-
Platform: Android en iOS
Water-resistent: Ja
Slaap tracking: Ja
Ingebouwde GPS: Nee

garmin_vivoit

3. Garmin Vivofit

Als je echt op zoek bent naar een goede stappenteller dan is de Garmin Vivofit een must have. De fitness tracker is niet bijzonder vormgegeven, maar presteert zoals je van een fitness tracker wilt dat hij presteert.

Op het simpele scherm kun je diverse gegevens aflezen zoals de tijd, het aantal stappen dat je hebt gezet en hoe veel calorieën je hebt verbrand. Een ‘onheilspellende’ rode meter houdt bij of je te lang stil hebt gezeten. Naarmate de meter zich steeds verder vult wordt het tijd om op te staan en een stukje te wandelen.

Via de bijbehorende app kun je de gegevens terugvinden in een simpel overzicht zodat je direct weet hoe het ervoor staat met je activiteit en prestaties. Je kunt handmatig een aantal doelen toevoegen aan de tracker, die je vervolgens terug kunt zien in het overzicht.

Daarnaast meet de tracker je basisgegevens van je slaap, maar zijn deze opties niet erg uitgebreid. Zo heeft de Vivofit geen groot scala aan opties te bieden, maar is dit juist ook de kracht van de tracker. De tracker biedt een optimaal gebruikersgemak en werkt zeer eenvoudig.

Verder draait de tracker op één batterij die ongeveer een jaar lang mee gaat, waardoor je de tracker niet tussentijds hoeft op te laden. Het is hiermee een ideale fitness tracker om mee te beginnen en een gezonde levensstijl op te bouwen.

De Garmin Vivofit 2 is nog niet uitgebracht, maar is al wel aangekondigd.

Specificaties:
Prijs: €89,- (prijs verschilt per winkel)
Platform: Android en iOS
Water-resistent: Ja
Slaap tracking: Ja
Ingebouwde GPS: Nee

misfit_shine

4. Misfit Shine

De Misfit Shine is een fitness tracker die uiteraard niet mag ontbreken in de lijstje. De tracker die als project op Indiegogo werd geplaatst om te kijken of er behoefte en interesse in het product was wist binnen twee maanden 846,675 dollar op te halen. Hiermee werd het doel maar liefst acht keer bereikt.

De Shine functioneert als stappenteller, maar houdt ook bij hoeveel calorieën je op een dag verbrandt en hoe veel en intensief je slaapt. In de bijbehorende app kun je doelstellingen invoeren zodat je elke dag een bepaald aantal stappen zet. In de fitness tracker zijn 12 LED’s verwerkt. Door een keer op de tracker te tikken, krijg je via deze LED’s inzicht in je doelen. Zo weet je op elk moment precies hoe veel stappen je nog moet zetten en hoe veel calorieën je nog moet verbranden. Hoe meer LEDjes branden, hoe beter je ervoor staat.

Daarnaast is het eenvoudig om verbinding te maken tussen de Shine en je smartphone. Door de tracker op je smartphone te leggen wordt er automatisch verbinding gemaakt via Bluetooth.

Via de app, voor Android en iOS, kun je alle resultaten en gegevens inzien via een handig overzicht. Je kunt de tracker op elke gewenste manier, door het aan je ketting of boord van je blouse te bevestigen of door de tracker gewoon als armband te dragen.

Mocht je op zoek zijn naar een stevige, mooi vormgegeven en betaalbare activity tracker met name om je zwemactiviteiten te registeren, dan is de Misfit Shine zeker een aanrader.

Specificaties:
Prijs: €79,- (prijs verschilt per winkel)
Platform: Android en iOS
Water-resistent: Ja
Slaap tracking: Ja
Ingebouwde GPS: Nee

Withings_Activité_silver_side

5. Withings Activité

De nummer vijf van deze rij is een bijzondere fitness tracker. In tegenstelling tot de meeste activity trackers is de Activité een waar fashion item. Het lijkt op een normaal Zwitsers polshorloge, maar heeft diverse sensoren onder de motorkap om allerlei gegevens te meten.

Allerminst verrassend meet de tracker het aantal stappen dat je per dag zet, het aantal calorieën dat je hebt verbrand en de kwaliteit van je slaap. Binnen de normale wijzerplaat bevindt zich nog een kleiner plaatje. Op dit kleine wijzerplaatje zie je in één oogopslag hoe veel stappen je vandaag hebt gezet.

Via Bluetooth is het mogelijk om verbinding te maken met je smartphone, zodat je alle resultaten en gegevens nog eens rustig terug kunt bekijken in een algemeen overzicht.

Het is duidelijk dat Withings zich richt op de modieuze kant van het horloge. Gezien de prestaties is het niet de beste tracker die we hebben gezien, maar qua uiterlijk mag je ermee gezien worden.

Echter hangt er ook een flink prijskaartje aan de tracker. De Activité kost je 390 euro, maar de goedkopere variant is inmiddels ook al aangekondigd.

Specificaties:
Prijs: €390,-
Platform: iOS
Water-resistent: Ja
Slaap tracking: Ja
Ingebouwde GPS: Nee

Jaybird-Reign-Header

6. Jaybird Reign

Last but nog least, de Jaybird Reign. Deze tracker is de enige tracker in het overzicht met ingebouwde hartslagmeter. Een must zou je zeggen, maar toch blijken veel fitness trackers nog niet over een dergelijke functie te beschikken. Het is dan ook veelzeggend dat de Reign nog niet op de markt is en Jaybird de marktgang al diverse keren heeft moeten cancelen.

De Jaybird Reign meet in principe alle gegevens die je mag verwachten van een fitness tracker, zoals het aantal stappen dat je hebt gezet en het aantal calorieen dat je hebt verbruikt. Echter is het paradepaardje van Jaybird de ‘Go-score’ functie van de tracker. De tracker geeft een waarde aan die precies bepaald hoe klaar jouw lijf is om te sporten.

Dit doet de tracker op basis van de waarden van je hartslag. Door de waarden van meerdere dagen te vergelijken weet de tracker precies wat voor jouw lijf het beste is. Hierdoor weet je precies wat het meest ideale moment is om te gaan hardlopen of fietsen.

Via de bijbehorende app kunnen gebruikers doelen instellen en alle prestaties in een overzicht bekijken. Hierdoor kun je in één oogopslag zien hoe je sportprestaties ervoor staan en of je niet te hard van stapel loopt.

Daarnaast beschikt de tracker over een intelligente sensor die precies meet welke beweging je maakt. Hierdoor ziet de tracker gelijk of je loopt, fietst of zwemt.

Wanneer de Jaybird Reign precies op de markt komt is niet bekend, maar de verwachting is dat de tracker dit jaar zijn entree zal maken.

Specificaties:
Prijs: €199,-
Platform: iOS
Water-resistent: Ja
Slaap tracking: Ja
Ingebouwde GPS: Nee