Strava voor de Apple Watch 2 laat je hardlopen en fietsen zonder je iPhone

Goed nieuws voor sportfanaten met een Apple Watch 2: de fiets- en hardloop-app Strava heeft een interessante update gekregen. Met de nieuwste Apple Watch is het namelijk niet langer nodig om je iPhone mee te nemen als je een stukje gaat rennen of fietsen met Strava. De dienst maakt namelijk gebruik van de GPS-sensor in de smartwatch.

De hartslagsensor in de Watch berekent samen met de GPS-chip alle benodigde gegevens voor een goede workout. In de app zie je bijvoorbeeld de duur, snelheid en de afgelegde afstand van je rondje fietsen of rennen. Daarnaast zie je je huidige hartslag. Na je workout krijg je direct een overzicht van het resultaat te zien. Kom je weer in de buurt van je iPhone, dan synchroniseert de dienst automatisch, waardoor je resultaten worden toegevoegd aan je account.

Strava Apple Watch 2

GPS-chip

Dankzij de GPS-chip in de Apple Watch series 2 kan het apparaat zelf zijn locatie ophalen. Daardoor is de smartwatch minder afhankelijk van de iPhone, waardoor een aantal apps ook te gebruiken zijn zonder het toestel. Onder meer Nike+ Run Club en Runkeeper ondersteunden dit al, daar komt nu Strava bij. Ideaal, want rennen met een telefoon in je broekzak of aan je arm is nu niet echt prettig.