Eindelijk: Streamingdienst HBO Max vanaf maart in Nederland

HBO Max

Het zat al langere tijd in de pijplijn, maar het gaat nu toch echt gebeuren: HBO Max is vanaf 8 maart in Nederland beschikbaar. Goed nieuws voor iedereen die nog niet genoeg had aan het aanbod van Netflix, Videoland en Amazon Prime.

Titels als The Matrix, Dune, Succession, Soprano’s, Game of Thrones en Sex and the City zijn allemaal te bekijken via de streamingdienst.

HBO via Ziggo

Klanten van Ziggo zullen het vast al opgemerkt hebben: het aanbod is ineens stukken kleiner geworden. Als Ziggo-klant met een aanvullend zenderpakket kreeg je namelijk ook toegang tot HBO. Door de komst van HBO Max is hier verandering in gekomen.

HBO Max

Als je zin hebt om een flink potje te bingewatchen dan zit je bij hier wel goed. De dienst bundelt zijn aanbod van films en series van HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. En ook voor de kijkers die wél de snel de nieuwste films willen zien, maar geen zin hebben in een bezoekje aan de bioscoop is er goed nieuws. De bioscoopfilms zijn namelijk al 45 dagen na de bioscooppremière te zien, zonder meerprijs.

De kans is groot dat het aanbod van HBO Max breed zal zijn. In de Verenigde Staten maakt de dienst al sinds de jaren ’80 zelf films en series, die voorheen alleen te bekijken waren via extra betaalkanalen. Waarschijnlijk zullen al deze series straks via de streamingdienst te zien zijn.

Hoeveel het Nederlandse abonnement gaat kosten, is nog niet bekend. In Scandinavië is de dienst wel al van start gegaan en daar zitten ze flink onder de prijs van de concurrenten.

Beeld: HBO Max