Alles over het koningshuis: Videoland maakt dramaserie over koningin Máxima

Máxima

Dankzij de hitserie The Crown kunnen een hoop mensen zien hoe het leven van een royalty er ongeveer uitziet. Ondanks dat we weten dat het gebaseerd is op de werkelijkheid, blijven een inkijkje in het leven van iemand die zo ver van je afstaat toch smullen. In The Crown draait het om het leven in het Britse paleis. Maar hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Voor iedereen die nieuwsgierig is, hebben we goed nieuws.

Videoland kondigt namelijk aan bezig te zijn met een dramaserie over het leven van koningin Máxima.

Máxima Zorreguieta

De serie is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta, geschreven door Marcia Luyten. Het boek verscheen vorig jaar november en gaat over de periode waarin Máxima uit haar geboorteland Argentinië vertrekt. Ze besloot namelijk carrière te gaan maken op Wall Street in New York. Uiteindelijk ontmoet ze prins Willem-Alexander en de rest is geschiedenis.

Alhoewel: we weten natuurlijk al een hoop over de buitenkant van het koningshuis, maar hoe gaat het er binnenshuis aan toe? Het is de vraag of we dit allemaal te zien krijgen in deze dramaserie, maar dat is natuurlijk wel waar we op hopen.

De serie

De dramaserie wordt geschreven door Dorien Goertzen en Karin van der Meer, die eerder ook al eens samenwerkten aan het script voor Nieuwe Buren. Anne de Clercq, bekend van Soof 3 en Tessa, neemt de regie op zich. Wie koningin Máxima zal spelen? Dat is helaas nog niet bekend.

Volgens programmadirecteur van RTL Nederland, Peter van der Vorst, leent het verhaal van Máxima zich goed voor een dramaserie. “Voor het eerst zien we ook wat er zich áchter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk aller tijden.”

De serie zal zich afspelen op drie continenten en wordt een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt. “We kunnen niet wachten om het boek tot leven te brengen.”

Beeld: Robert Hoetink / Shutterstock.com