Spotify maakt het ontdekken van nieuwe muziek nog makkelijker

Nog meer nieuws op het gebied van muziekstreamingdiensten. Schreven we eerder vandaag over de beschikbaarheid van Tidal in Nederland, nu is er ook nieuws rondom Spotify.

De populaire muziekstreamingdienst heeft in alle stilte de Touch Preview functie aan de iOS app toegevoegd. De update van Spotify is erop gericht om nog meer controle te krijgen over de muziek die Spotify beschikbaar stelt.

De functie is gemaakt om eenvoudig te luisteren naar previews van nieuwe nummers. Door met je vinger op een nummer te tikken en deze vervolgens ingedrukt te houden zal er een nummer gestart worden. Zo kun je snel checken of je het nummer wilt luisteren of dat je door zoekt naar een ander nummer.

Ben je al een ander nummer aan het luisteren, dan kun je dit snel onderbreken met een preview. Zodra je de preview weer stopt gaat Spotify verder met het nummer waar je voor de preview was.

Naast deze functie kun je nu ook over een nummer vegen. Veeg je naar rechts dan voeg je het nummer toe aan jouw wachtlijst en veeg je naar links dan kun je het nummer opslaan.

De update is momenteel alleen beschikbaar voor iOS, maar zal op termijn ook beschikbaar komen voor Android. Het is voor Spotify opnieuw een stap om het product nog persoonlijker te maken.