Support your locals: hier vind je lokale restaurants om eten te bestellen

support your locals, restaurants

Door de coronacrisis is uit eten gaan onmogelijk geworden. De horeca moest dicht, waardoor zij veel omzet mislopen. Gelukkig mogen restaurants en snackbars nog wel eten bezorgen en mag je het ook nog steeds afhalen. Maar bij welke locaties bij jou in de buurt kan dat eigenlijk? En wat kun je daar dan krijgen?

Online kun je best wat overzichtjes vinden van locaties die open zijn voor bestellen en afhalen. Heel fijn, want zo kun je alsnog genieten van heerlijk eten, maar dan in je eigen huis. Klein probleem: veel overzichten zijn gericht op de grote steden en het kan soms lastig zijn om iets bij jou in de buurt te vinden. Gelukkig zijn er plekken waar je juist wel kunt vinden waar je bij jou in de buurt lekker eten kunt krijgen. Numrush zet een aantal van die sites voor je op een rij.

Steun de Keukens

Eén van die websites is Steun de Keukens. Hier kun je klikken op jouw stad, waarna je op een overzicht uitkomt van de restaurants die daar nog open zijn voor bezorgen en afhalen. Per restaurant is aangegeven of ze bezorgen of dat je alleen kunt afhalen, of allebei. Ook zie je hier het adres, een korte beschrijving en een link naar de officiële website van het restaurant. Daar kun je vervolgens bestellen.

Vooralsnog staan er nog best weinig steden op, maar het staat iedereen vrij om de eigen stad of een restaurant in de buurt toe te voegen. Op die manier moet de lijst snel groter worden.

Thuis uit eten

Ben je op zoek naar een echt culinair hoogstandje (of eten van een iets hogere kwaliteit dan dat van je lokale snackbar)? Dan ben je bij Thuis uit eten aan het goede adres. Deze website biedt de mogelijkheid om te bestellen bij ietwat luxere restaurants, waardoor je thuis uit eten kunt.

Op de website zoek je een restaurant in de buurt aan de hand van je postcode. Vervolgens vul je in wanneer je thuis uit eten wil en kun je aangeven wat je voorkeur heeft. Zo is er een optie voor borrelen, maar je kunt ook kiezen voor sterrenrestaurants of alleen vegetarische gerechten. Uit die keuzes volgt een lijst met restaurants, waar je direct de menukaart van kunt bekijken. Via de website kun je direct kiezen voor dineropties, die na betaling op de afgesproken datum bij je worden afgeleverd.

Waar kan ik afhalen

Vind je het prima om je eten zelf bij een restaurant op te halen? Dan kun je ook een aantal opties bekijken op Waar kan ik afhalen. Op de site vul je je adres of postcode in en een straal waarin je wil zoeken, bijvoorbeeld binnen een straal van 10 kilometer. Uit je keuzes wordt een lijst opgesteld met restaurants en snackbars waar je eten kunt afhalen. Die lijst is gesorteerd op afstand, maar je kunt de verschillende opties ook op een kaart zien.

Bij ieder restaurant staat aangegeven of ze toevallig ook eten bezorgen, evenals een link naar hun eigen website. Het eten bestellen doe je dus ook via de website van de eetgelegenheid zelf.

Foto: Shutterstock.com