Tesla heeft inmiddels bijna 400.000 preorders voor de Model 3 binnen

We zijn gewend van Elon Musk dat hij graag nieuwtjes naar buiten brengt via een tweet, maar de laatste stand van het aantal preorders van de Tesla Model 3 maakte hij bekend op een conferentie in Noorwegen. Hij vertelde dat er bijna 400.000 bestellingen binnen zijn voor de auto, schrijft Reuters. Per bestelling is er aanbetaling gedaan van 1000 dollar/euro.

Het aantal preoders groeit dus ook in de weken na de aankondiging nog rustig door. De teller stond op 7 april op 325.000 en daar zijn er dus nog bijna 75.000 bijgekomen. De kans is groot dat het aantal over een tijd nog een flinke boost krijgt. De aankondiging van de Model 3 is namelijk nog niet volledig.

Al voor de presentatie van het relatief betaalbare Tesla-model op 1 april maakte Musk bekend dat dit slechts deel één van de onthulling was. Het tweede deel zou mogelijk iets te maken hebben met de besturing van de auto. Musk zei enkele na de aankondiging dat deze ‘ruimteschipachtig’ wordt.

Voorlopig zullen we moeten afwachten wat dat betekent. En sowieso draait het bij de Model 3 voorlopig om wachten, want de eerste auto’s zullen pas eind volgend jaar van de band rollen in de VS. Het kan dus zomaar zijn dat Nederlanders die een bestelling hebben geplaatst pas in 2019 ook daadwerkelijk een Tesla Model 3 kunnen kopen.