Uber is in Nederland nu beschikbaar in de hele Randstad

Uber

Uber breidt uit in Nederland. Het bedrijf biedt zijn diensten vanaf nu aan in de hele Randstad. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Uber was al actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Nu kan je dus ook in bijvoorbeeld Hilversum of Haarlem een ritje bestellen.

Daarbij waarschuwt het zijn klanten ook: als je buiten de grote steden bestelt, kan het langer duren voordat de rit daadwerkelijk arriveert. Dat was tot nu ook altijd al een probleem in bijvoorbeeld Utrecht. Daar bood de taxidienst zijn diensten al wel aan, maar regelmatig waren er geen auto’s beschikbaar.

Een extra belemmering voor het gebruiken buiten de vier grote steden: de minimale ritplaats buiten de grote steden is 20 euro. Langere ritten zijn niet duurder, maar als je in een kleinere plaats in de Randstad een korte rit wil maken ben je dus duur uit.

CityMapper

Het is interessant om te zien hoe Uber zich hiermee aanpast aan de Nederlandse situatie met een dichtbevolkte Randstad. Eerder zagen we dat ook al gebeuren bij de vervoersplanningsapp CityMapper.

Die app richt is op vervoer in grote steden. Zo is de app beschikbaar in Londen, New York en Berlijn. In Nederland koos CityMapper ervoor om de hele Randstad als één stad te behandelen.