Tesla komt deze zomer met nieuwe versie huisaccu Tesla Powerwall

Eneco start deze maand met de verkoop van de Tesla Powerwall, een accu voor je huis om bijvoorbeeld energie van zonnepanelen in op te slaan. Maar mocht je interesse hebben dan zou ik toch maar even wachten met de aanschaf. Tesla gaat namelijk deze zomer al de opvolger van de eerste Powerwall aankondigen. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd tijdens een presentatie in Parijs.

We hebben de Tesla Powerwall en Powerpack die we een heleboel mensen wereldwijd zien uitproberen. We zien hele goede resultaten. We komen met een tweede versie van de Powerwall, waarschijnlijk rond juli, augustus dit jaar, waarbij we een volgende stap maken op het gebied van de mogelijkheden.

Wat er precies anders gaat worden bij de tweede versie van de Powerwall is onduidelijk. Maar het is sowieso de bedoeling dat de batterijen zelf uit Tesla’s eigen fabriek gaan komen. Nu produceert Panasonic ze nog voor Tesla.

Ondertussen lijken anderen geïnspireerd door de huisaccu van Tesla. Op dit moment probeert Orison via een crowdfundingcampagne geld op te halen voor een huisaccu. De capaciteit hiervan ligt stukken lager dan die van Tesla, maar het kan -afhankelijk van hoe je een huisaccu in wilt zetten- een interessant product zijn. De Orison kun je bijvoorbeeld gebruiken om ’s nachts wat goedkope stroom op te slaan en overdag te gebruiken.