Nintendo kijkt wat de mogelijkheden zijn met virtual reality

Nintendo gaat mogelijk stappen zetten op het gebied van virtual reality. Na afloop van de bekendmaking van de -tegenvallende- kwartaalcijfers van het bedrijf, vertelde het investeerders te kijken naar de technologie. Concrete ideeën of plannen werden er verder niet bekend gemaakt.  Dat schrijft VentureBeat.

Gaming is de meest logische toepassing voor virtual reality, dus het is logisch dat Nintendo hier naar kijkt. Maar de vraag is wel of de release van een eigen VR-bril logisch is. Nintendo staat bekend om producten in de markt te zetten die zich niet richten op de diehard-gamer, maar juist op een bredere doelgroep. Een VR-bril om schietspelletjes te spelen zou dan ook niet de meest logische stap zijn voor het bedrijf.

Aan de andere kant is het opmerkelijk dat Nintendo nu past aan het kijken is wat überhaupt de mogelijkheden zijn. Concurrent Sony komt dit jaar met de PlayStation VR op de markt. Gamemaker Valve werkte mee aan de ontwikkeling van de HTC Vive.

Ondertussen bereidt Nintendo de release voor van een aantal games voor smartphones. Dat klinkt niet heel revolutionair, maar het bedrijf heeft tot nu toe nooit de stap durven maken om hun populaire karakters, waaronder Mario en Zelda, in te zetten op andere platforms dan hun eigen spelcomputers.