Tesla Model 3 laat waarschijnlijk tot 2018 op zich wachten

We hoopten volgend jaar al kennis te kunnen maken met de Tesla Model 3, maar het lijkt erop dat we wat meer geduld zullen moeten hebben. De betaalbare elektrische auto van Elon Musk zou namelijk pas in 2018 in productie gaan.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat de Model 3 in het voorjaar van 2016 gepresenteerd zou worden, zodat de verkoop in het najaar van 2017 kon beginnen. Volgens InsideEVs gaat dat in ieder geval niet gebeuren, want de productie zou volgens bronnen van deze website pas in 2018 van start gaan. Ondertussen zijn Chevrolet en Nissan van plan om al in 2017 nieuwe EV’s te lanceren, dus we kunnen ons zo voorstellen dat Musk niet al te veel tijd meer wil verspelen.

Dat Tesla de tijd neemt is echter begrijpelijk, want de Model 3 moet ervoor zorgen dat een Tesla ook voor het grote publiek bereikbaar wordt. De auto kost namelijk hetzelfde als een BMW 3 Serie. Het is overigens niet de eerste keer dat Tesla vertraging oploopt, want ook de Model X laat al een tijdje op zich wachten. Deze crossover had al in 2013 uit de fabriek moeten rollen, maar is nog steeds niet op de openbare weg te zien.