Tesla onthult deze maand zijn nieuwe Model Y SUV

Tesla Model Y

Tesla onthult op 14 maart zijn nieuwe Model Y crossover SUV, tijdens een evenement in Los Angeles. Dat heeft CEO Elon Musk bekendgemaakt, meldt The Verge. De elektrische auto moet de vijfde zijn sinds het bedrijf in 2003 werd opgericht.

De Model Y deelt ongeveer 75 procent van zijn onderdelen met de Model 3, de meest betaalbare auto van Tesla. Volgens Musk wordt de nieuwe auto 10 procent groter en stijgt de prijs ook met ongeveer 10 procent. Verder wordt de actieradius iets kleiner dan bij de Model 3.

Andere specificaties en de prijs worden tijdens het evenement onthuld. Daar worden ook testritjes gehouden, wat betekent dat er waarschijnlijk al een paar prototypes af zijn gerond. De bedoeling is dat de Model Y in de Gigafactory in Nevada gemaakt wordt en in 2020 in volume-productie komt.

Andere onthullingen

De Model Y is echter niet de enige onthulling van deze maand. Deze week moet de derde versie van de Supercharger gepresenteerd worden, een oplaadstation voor elektrische auto’s. Het eerste station wordt op 6 maart geopend, maar het is niet bekend waar dat is.

Verder zei Musk dat het bedrijf later dit jaar zijn elektrische pickup truck gaat onthullen.