The Wheel of Time seizoen 2 is begonnen, en ja, er komt een derde seizoen

The Wheel of Time

Misschien had je het even gemist, maar na twee jaar wachten is het tweede seizoen van The Wheel of Time afgelopen vrijdag eindelijk verschenen. De eerste drie afleveringen zijn nu te zien en de komende weken komt er telkens een aflevering bij. En geen zorgen: er komt ook echt een derde seizoen aan.

The Wheel of Time is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Robert Jordan en gaan over een fantasywereld waarin magie in twee varianten voorkomt. De mannelijke magie Saidin en de vrouwelijke magie Saidar. Hoewel vrouwen de magie prima kunnen gebruiken, zit dat voor de mannen iets anders. Lang geleden werd hun versie van magie aangetast door de Dark one, met als gevolg dat de meeste mannen die magie gebruiken gek worden.

De zogeheten Aes Sedai sporen dergelijke mannen op, om te voorkomen dat er tragedies ontstaan. Moraine, onze hoofdpersoon, is lid van deze machtige vrouwenorganisatie. Maar als zij in het dorpje Two Rivers aankomt, belandt ze in en gevaarlijk avontuur met vijf jonge mannen en vrouwen. Want één van de mensen uit dit gezelschap kan de Dragon Reborn zijn, die de mensheid kan redden of vernietigen.

Seizoen 2 verschenen

Goed, dat was dus het eerste seizoen. En inmiddels is duidelijk dat Rand de Dragon Reborn is. Niet alleen dat: hij heeft al gevochten tegen de Dark One en hem zelfs verder in zijn gevangenis weten te duwen. Maar de strijd had ook grote gevolgen: Moraine kan niet meer bij de One Power. Rand heeft Moraine bovendien gevraagd om de anderen te vertellen dat hij overleden is, omdat hij niet weet wat hij gaat doen nu hij verbonden is met de One Power. Mannen kunnen daar immers gek van worden. Dus heeft Rand besloten om zelf op pad te gaan.

In het tweede seizoen ontdekken we dat het kwaad zeker de wereld nog niet uit is. En nu Moraine niets kan doen om hem te helpen, moeten ze samen op zoek naar andere krachtbronnen. Of dat nu in het duister of in het licht is.

Hoe dat precies verder gaat, kunnen we de komende weken dus zien. Zoals gezegd zijn de eerste drie afleveringen afgelopen vrijdag verschenen. De resterende vijf afleveringen verschijnen in de aankomende weken, telkens op vrijdag. Alles is te zien op Amazon Prime.

Derde seizoen al bevestigd

Het tweede seizoen was al vrij snel bevestigd en het derde seizoen is niet anders. Al tijdens San Diego Comic-Con in juli vorig jaar werd bekend dat The Wheel of Time een derde seizoen krijgt. Voor de boekenfans is goed om te weten dat dit seizoen waarschijnlijk over het vierde boek gaat. Seizoen 2 volgt namelijk het verhaal uit het tweede en derde boek.

Wanneer het derde seizoen dan precies verschijnt, is helaas nog even afwachten. Amazon heeft namelijk niets bekendgemaakt over de releasedatum. Maar tussen seizoen 1 en 2 zat twee jaar, dus de kans is groot dat we weer naar zo’n tijdsbestek moeten kijken. Gelukkig kunnen we nu eerst genieten van seizoen 2.

Foto: Amazon Prime