Thuis net zo’n geluid als in de bioscoop? Koop een soundstage voor bij je TV!

Terwijl TV’s steeds groter, ronder en scherper worden, is een zelfde soort evolutie ook gaande in de audiosystemen die we op deze TV’s kunnen aansluiten. Neem nu de nieuwe Philips HTL5130B die vandaag gepresenteerd werd op de IFA in Berlijn: Een complete soundstage die ervoor zorgt dat het geluid in jouw woonkamer straks vanuit alle hoeken van de kamer lijkt te komen.

Het apparaat is zo uniek omdat het gebruik maakt van een speciaal ontwikkelde WaveFlector technologie, die geluid op bijzondere wijze reflecteert door rekening te houden met de ruimte om zich heen. En dat in een heel compact formaat: De HTL5130B (toegegeven, niet echt een sexy naam), is namelijk plat genoeg om onder je TV of in het TV meubel te passen.

Dankzij de (bijna) gepatenteerde WaveFlector technologie is deze speaker in staat om een veel wijdser audiogeluid te creeren, echt een geluid dat heel je kamer vult. Perfect voor het kijken van een blockbuster of een concertregistratie van je favoriete band of artiest.

Philips_SoundStage_speaker_HTL5130B_image2)KI

De soundstage is middels een HDMI kabel aan te sluiten op je TV set, zodat er minimaal kwaliteitsverlies is tijdens de overdracht van geluid. Maar ook bluetooth streaming is mogelijk, of one-touch pairing via NFC connectiviteit.

Tijdens de IFA in Berlijn kregen we de gelegenheid om de HTL5130B even met eigen oren uit te proberen. Wat vooral opvalt zijn de diepe bastonen die het apparaat dankzij zijn ingebouwde subwoofer voortbrengt. Dankzij een centrale speaker in het midden is stemgeluid erg helder en verstaanbaar. Fijn als je op hoge kwaliteit naar je favoriete muziek wil luisteren, maar vooral een must-have voor diegene die thuis naar het complete home cinema effect op zoek is: Dit is echt een apparaat dat bedoeld is voor bij de televisie en een serie spannende actiefilms.

Philips_SoundStage_speaker_HTL5130B_image5