‘Paint voor virtual reality’ Tilt Brush nu beschikbaar voor Oculus Rift

Tilt Brush, het 3D-tekenprogramma voor virtual reality, is vanaf nu beschikbaar voor Oculus Rift. Om de app te gebruiken, moeten kunstenaars gebruik maken van de controllers Oculus Touch. Daarmee kunnen gebruikers in een ruimte stappen om 3D-tekeningen te maken.

Tot nu was Tilt Brush een van de paradepaardjes van de HTC Vive. De app was tot eind vorig jaar gratis te downloaden. Consumenten van de HTC Vive hadden bovendien al sinds de start van de verkoop controllers tot hun beschikking. De eerste klanten van de Oculus Touch moesten tot december 2016 wachten.

De controllers zijn vereist om het tekenprogramma te gebruiken. Ze dienen namelijk om het palet en het penseel te bedienen. Volgens Google is het gebruik van de app aangepast aan het platform. Tilt Brush voor Oculus Rift kost 30 euro.

Kunst

Tilt Brush werd gemaakt door designstudio Skillman & Hackett, dat in 2015 door Google werd overgenomen. De nieuwe eigenaar van de app presenteerde vorig jaar een samenstelling waarin het de mogelijkheden van het tekenprogramma laat zien.

Het bedrijf liet kunstenaars 3D-tekeningen maken en maakte de resultaten op een speciale pagina beschikbaar.