Tim Burton maakt The Addams Family spin-off voor Netflix: Wednesday

Wednesday Tim Burton

Het was al even bekend dat er een remake van de Addams Family zou komen onder leiding van niemand minder dan Tim Burton. Maar er is meer bekend: want deze spin-off gaat Wednesday heten en zal over niemand minder gaan dan, Wednesday natuurijk. En deze serie zal gewoon op Netflix te zien zijn.

Wednesday

Netflix liet afgelopen woensdag (pun intented) weten dat de serie zal gaan over de dochter Wednesday. Ze begint haar eerste jaar op de universiteit Nevermore Academy en maakt daar natuurlijk goed gebruik van haar paranormale gaven. Deze zet ze op een bijzondere manier in: ze lost er namelijk moorden mee op.

Ondanks dat de serie zich focust op de dochter, hopen we natuurlijk ook wat van de andere fantastische personages te zien, zoals Gomez, Morticia en Pugsley.

Tim Burton

De serie zal het eerste televisieproject voor regisseur Tim Burton worden, die we natuurlijk allemaal kennen van onder andere Edward Scissorhands en Alice in Wonderland. The Addams Family is Burton natuurlijk op het lijf geschreven.

De familie werd rond 1930 verzonnen door Charles Addams en verscheen als een stripverhaal in de New Yorker. In de jaren ’60 en eind jaren ’90 werd de familie ook veelal uitgezonden op televisie als serie én als bioscoopfilms.

Netflix

Heel veel valt er helaas nog niet te vertellen over de nieuwe serie. Zo is het nog onbekend wie de personages gaan spelen en wanneer we deze serie op Netflix kunnen verwachten. Wel is al duidelijk dat de serie acht afleveringen gaat krijgen.

Afbeelding: yakub88 / Shutterstock.com