Toch geen gezichtsherkenning in Intel’s nieuwe settopbox

Hoewel Intel eind vorige maand nog maar eens benadrukte hoeveel het wilde investeren in perceptual computing met onder andere de nieuwe Senz3D camera, gaat het bedrijf geen gezichtsherkenning toepassen in de nieuwe lijn van settopboxen.

Daarmee maakt het direct een einde aan de aanzwellende geruchten die volgde na de introductie van de nieuwe 3D-camera.

Het nieuws komt in tegenstelling tot eerdere berichtgevingen vorig jaar, toen duidelijk werd dat de hardware gigant een camera in de settopbox wilde gaan verwerken. Deze camera zou geslacht en leeftijd van de kijkers kunnen herkennen en doorgeven aan onderzoeksbureau’s of adverteerders.

Volgens de Nederlandse Erik Huggers, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe settopbox bij Intel is de functionaliteit echter geschrapt omdat de camera’s niet goed functioneerde bij slecht verlichte ruimtes. Daarnaast waren er veel vragen rondom de bewaking van privacy.

Er zouden op het moment liefst 2500 medewerkers van Intel betrokken zijn bij het ontwikkelen van het apparaat. Ondanks de boost in perceptual tech zullen zij dus geen gebruik gaan maken van de slimme camera. Intel hoopt de ‘OnCue’-settopbox nog voor het eind van het jaar te lanceren.