Nog even geduld: deze tien films en series zijn door de coronacrisis vertraagd

De coronacrisis heeft impact op ontzettend veel dingen, waaronder op Hollywood. Veel langverwachte films en series zijn namelijk uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie, omdat filmen niet kon beginnen of omdat castleden zelf het coronavirus opliepen. Maar studios kozen er ook zelf voor om films te vertragen, omdat bioscopen nauwelijks open zijn. Nieuwsgierig om welke het gaat en of jouw favoriete franchise erbij zit? Wij zetten tien vertraagde films en series voor je op een rij.

Wonder Woman 1984 (24 december 2020)

Warner Bros. wachtte zo lang mogelijk met het aankondigen van dit treurige nieuws, maar kon er in maart toch echt niet meer omheen: Wonder Woman 1984 werd vertraagd. Deze tweede film in de reeks moest eigenlijk op 20 juni al verschijnen, maar dat ging door de coronacrisis helaas niet door. De release werd verplaatst naar 14 augustus, en later nog naar 2 oktober. Beide data bleken helaas te ambitieus, waardoor we nu moeten wachten tot 24 december.

Overigens is het plot van de film al wel bekend. In de tweede film gaat Wonder Woman – zoals de naam al doet vermoeden – naar de jaren ’80, de tijd van groot haar, toffe muzikanten en de Ghostbusters. Maar dit is ook de tijd van de koude oorlog, waar deze film over gaat. Onze superheld gaat dus de strijd aan met de Sovjets én met nieuwe vijand Cheetah. En ja, ook Chris Pine keert terug in deze film.

The Matrix 4 (december 2021)

Of er überhaupt nog een vierde Matrix-film moest komen, is voor vele fans nog onderwerp van discussie. Maar feit is dat de film komt. We weten alleen nog niet precies wanneer dan. De film stond namelijk op de planning voor 21 mei 2021, werd toen verplaatst naar 1 april 2022, en verschijnt nu juist in december 2021. Ja dat lees je goed: de releasedatum van de film is weer een paar maanden teruggeplaatst. Hoe dat komt, is niet helemaal duidelijk.

Ook is nog niet bekend waar de nieuwe film precies over gaat, al weten we wel dat Neo en Trinity. Opvallend, want beiden waren aan het einde van de vorige film dood. Maar misschien dat er ergens een glitch in de Matrix zat waardoor ze toch terug konden keren. Verder keert Niobe terug, evenals Agent Johnson. En ook bekende acteurs als Neil Patrick Harris, Jessica Henwick en Abdul-Mateen II maken hun opwachting in deze film.

Heel veel Marvel (2021 en verder)

Sinds de allereerste Iron Man-film heeft Marvel ons ieder jaar voorzien van nieuwe films. Tot 2020 dan, want door de pandemie is er ontzettend veel vertraagd. Om te beginnen verschijnt de film Black Widow pas op 7 mei 2021. En daarmee verschuiven ook alle andere films: Eternals gaat naar 5 november 2021, Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings naar 9 juli 2021 en Doctor Strange in the Multiverse of Madness verschijnt pas op 25 maart 2022.

De vertraging van Black Widow heeft verder als gevolg dat de vierde Thor-film (Love and Thunder) naar 11 februari 2022 gaat en Captain Marvel 2 naar 8 juli 2022. Ook moet er nog een Black Panther-film komen, maar die heeft ook door het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman vertraging opgelopen. Wanneer de film nu verschijnt, is nog onduidelijk.

Naast de films hebben ook de aangekondigde series van Marvel vertraging opgelopen. De eerste die nu verschijnt is WandaVision, op 15 januari 2021. Later moeten ook de series The Falcon and the Winter Soldier en Loki verschijnen, maar de ontwikkeling daarvan is tijdelijk gepauzeerd. We weten dus nog niet wanneer we die series kunnen zien.

No Time to Die (2 april 2021)

Daniel Craig kruipt voor de aller-aller-állerlaatste keer in de huid van James Bond, maar helaas moeten wij nog even wachten voor we dat kunnen zien. De nieuwe film heeft namelijk behoorlijk wat pech gehad. No Time to Die was zijn originele regisseur al kwijt, en veranderde al voor de coronacrisis al twee keer zijn releasedatum. Vervolgens kwam de pandemie ten tonele en gingen de bioscopen dicht, waardoor er nog meer vertraging kwam. Daardoor verschijnt de film pas op 2 april 2021.

Natuurlijk hebben we al wel een plot voor de film. In deze film heeft James Bond de geheime dienst verlaten en geniet hij van zijn rust en vrede. Dat duurt echter niet lang: al snel verschijnt Felix Leiter, een oude vriend uit de CIA, en vraagt hij Bond om hulp. Bond besluit te helpen en komt op het spoor van een mysterieuze vijand met veel gevaarlijke nieuwe technologie.

Uncharted (6 juli 2021)

Het heeft ‘slechts’ twaalf jaar, zeker zeven regisseurs en een wisseling in de cast gekost, maar het filmen van Uncharted is ein-de-lijk klaar. En ja, dat heeft écht zo lang geduurd, ook vanwege de coronacrisis. De film heeft door al dit gedoe al vijf releasedata gehad, maar hopelijk is die van 6 juli 2021 degene die het echt wordt. Daar lijkt het in ieder geval wel op, ook omdat er een foto naar buiten is gekomen van hoofdrol Tom Holland in de outfit van Nathan Drake.

Een echt plot van de film hebben we nog niet. Wel weten we dat het een soort prequel wordt van de gameserie, waarin Nathan Drake een stuk ouder is dan Tom Holland in deze film. Maar wat Nathan in deze film precies gaat doen, dat is nog onbekend. Maar hij krijgt in ieder geval hulp van sterren Mark Wahlberg (Ted, Entourage), Antonio Banderas (The Mask of Zorro, Desperado), Sophia Ali (Truth or Dare) en Tati Gabrielle (Chilling Adventures of Sabrina)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Holland (@tomholland2013)

The Batman (4 maart 2022)

Eens in de paar jaar is het tijd: er komt weer een nieuwe Batman-acteur. En dat is in 2022 ook het geval, want dan neemt Robert Pattinson de outfit over van Ben Affleck. Deze nieuwe film speelt zich helemaal aan het begin van het Batman-verhaal af, als Bruce Wayne pas twee jaar als de Caped Crusader door het leven gaat.

Wayne ontdekt in die tijd dat er grootschalige corruptie plaatsvindt in Gotham en dat dit gelinkt is aan zijn eigen familie. Bij het aanpakken van die corruptie komt hij bekende schurken als The Riddler (Paul Dano), The Penguin (Colin Farrell) en Catwoman (Zoë Kravitz) tegen. De rollen van Commissioner Gordon en Alfred worden gespeeld door Jeffrey Wright en Andy Serkis.

De film is echter geplaagd door problemen tijdens de crisis. Eerst moest de productie stilgelegd worden omdat de pandemie om zich heen sloeg. Later werd het filmen nog een keer stilgelegd, want Robert Pattinson bleek COVID-19 te hebben. Naar verwachting verschijnt de film in maart 2022. Maar gelukkig voor ons is er al een teaser vrijgegeven, waarin we een eerste glimp van Pattinson in de Batsuit krijgen.

Netflix-series (onbekend)

Netflix heeft tegenwoordig stapels toffe series, maar ook deze producties ontkomen niet aan vertragingen. Zo heeft de productie van het tweede seizoen van The Witcher vertraging opgelopen, omdat diverse mensen op de set positief zijn getest op COVID-19. En ook eerder kwam er al vertraging: de productie werd in maart ook stilgelegd na een positieve test, waarna de lockdown in Groot-Brittannië begon en het filmen een hele tijd niet door kon gaan. Wanneer het tweede seizoen verschijnt en hoeveel vertraging het oploopt, is helaas onbekend.

Ook Stranger Things 4 heeft flinke vertraging opgelopen. De productie van dit seizoen begon in maart, werd verschoven naar augustus en is nu nog steeds niet klaar. Pas in oktober dit jaar ging het filmen namelijk weer verder. Wanneer het volgende seizoen dan moet verschijnen, is dus maar de vraag. De kans is groot dat dat ergens volgend jaar pas is.

Fantastic Beasts 3 (zomer 2022)

Fantastic Beasts 3 is nog zo’n film met pech. De planning was dat het filmen vorig jaar al zou beginnen. Maar het tweede deel uit de filmreeks had een teleurstellend resultaat, waardoor Warner Bros. besloot nog even te wachten. Hun nieuwe besluit was dat de opnames in maart dit jaar van start zouden gaan. Je voelt hem echter al aankomen: door de verspreiding van het coronavirus kon dat niet.

De opnames startten onlangs dan toch eindelijk alsnog, maar moeten nu opnieuw stilgelegd worden. Johnny Depp – die de rol van schurk Grindelwald speelt – is namelijk gevraagd op te stappen. Hij verloor onlangs een rechtszaak tegen de Britse krant Sun, die beweerd had dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard mishandeld heeft. Depp noemde dat smaad, maar de rechter ging daar dus niet in mee. Warner Bros. vroeg Depp vervolgens de franchise te verlaten en Depp ging akkoord (en kondigde aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak).

Dat betekent nu dat de rol van Grindelwald opnieuw gecast moet worden, voor het filmen verder kan gaan. De film heeft dus opnieuw vertraging opgelopen en verschijnt nu naar verwachting pas in de zomer van 2022.

Avatar 2 (vanaf 2022)

Disney had zo’n mooi idee: het ene jaar met de feestdagen een nieuwe Avatar-film en het andere jaar een nieuwe Star Wars-film. En die prachtige nieuwe planning zou ook nog eens deze Kerst al beginnen met Avatar 2. Maar helaas, de coronacrisis kwam en alles is opgeschoven. De nieuwe Avatar-film verschijnt nu pas in 2022 – maar liefst 13 jaar na het eerste deel – met daarna dus iedere twee jaar een nieuw vervolg. Het laatste deel, de vijfde, moet in 2028 verschijnen.

Over Avatar 2 is overigens nog nauwelijks wat bekend. Alleen de acteurs zijn al aangekondigd. Onder meer Zoe Saldana (Neytiri), Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine) en Sam Worthington (Jake Sully) keren terug in de film. En de rest…dat is afwachten.

Star Wars (vanaf 2023)

Volgens de planning van Disney was het dus eigenlijk de bedoeling dat we met de Kerst van 2022 een nieuwe Star Wars-film konden bewonderen. Maar helaas, dat feest wordt dus ook een jaar uitgesteld. Pas in 2023 zien we de eerste film uit deze nieuwe trilogie, en in 2027 komt het laatste deel. Verder hebben we nog vrijwel geen informatie. Zelfs de namen van de films zijn niet bekend: vooralsnog noemt Disney ze de Untitled Star Wars trilogy.

Ook is niet volledig duidelijk wie de films gaat regisseren. Er zijn namelijk meerdere namen genoemd. Zo is bekend dat Rian Johnson nog Star Wars-films gaat maken, maar sinds die aankondiging hebben we er weinig meer over gehoord. Taika Waititi, die diverse afleveringen van The Mandalorian heeft geregisseerd, mag ook een film maken, maar we weten niet welke dat is. Mogelijk is dat de eerste uit deze trilogie. En ook Marvel-baas Kevin Feige gaat een Star Wars-film maken.

Eén ding is dus wel zeker: er komen nog genoeg nieuwe films aan!