Tonks, Gwendoline Christie en Machete komen naar Nederland

Wereldwijd is het een fenomeen: Comic Con. Sinds 2015 heeft Nederland ook een eigen editie, namelijk Heroes Dutch Comic Con, dat twee keer per jaar in de Jaarbeurs Utrecht gehouden wordt. Voor de aankomende editie kunnen fans van diverse films en series hun hart ophalen, want er komen een aantal bekende namen naartoe.

Heroes Dutch Comic Con had in het verleden al bekende namen te gast – denk aan Jenna Coleman, Dan Fogler en Manu Bennett, om maar een paar van de recente gasten te noemen. Dit jaar lijken ze zichzelf echter te overtreffen met een paar héle grote namen op de gastenlijst.

Eén van de meest bekende gasten is ongetwijfeld Gwendoline Christie, die we inmiddels van verschillende rollen kennen. De meesten van ons maakten kennis met haar als Brienne of Tarth in Game of Thrones, waar ze ook een Emmy-nominatie voor kreeg. Maar sindsdien heeft ze nog veel meer gedaan. Zo was ze Captain Phasma in Star Wars, speelde ze Larissa Weems in Wednesday en was ze Lucifer Morningstar in The Sandman.

Een andere enorm bekende naam is Danny Trejo, al ken je hem misschien beter als Machete. Die rol nam hij voor het eerst op zich in de kinderfilm Spy Kids, maar later kwam er ook een franchise genaamd Machete, waarin hij dezelfde rol speelt. Danny Trejo is echter van veel meer bekend dan alleen Machete. Hij speelde eerder al Razor Charlie in From Dusk Till Dawn en was Cuchillo in Predator, waar je hem misschien nog wel beter van kent.

Meer Star WarsHarry Potter en The 100

Naast deze twee grootheden komen er nog een aantal andere fanfavorieten naar Dutch Comic Con. Denk aan Natalia Tena, die Nymphadora Tonks in Harry Potter speelde. Ook was ze Osha in Game of Thrones en Katia in John Wick: Chapter 4.

Daarnaast komt Bob Morley – beter bekend als Bellamy Blake uit The 100 – naar Dutch Comic Con. En tot slot komen twee acteurs uit Star Wars naar het evenement. Allereerst is er Orli Shoshan, die Shaak Ti in Episode II en III speelde. En ook Amy Allen komt naar Heroes Dutch Comic Con. Haar ken je als de Twi’lek Aayla Secura in Episode II en III.

Maar niet alleen acteurs komen naar Heroes Dutch Comic Con. Ook zijn er striptekenaars die bijvoorbeeld werkten aan Captain America, Deadpool, Spider-Man en Guardians of the Galaxy. En er zijn tal van cosplayers die je op het evenement kunt ontmoeten.

Waar, wanneer?

Heroes Dutch Comic Con is deze zomer in het weekend van 24 en 25 juni in de Jaarbeurs in Utrecht. De meeste gasten zijn er beide dagen, al is Gwendoline Christie er alleen op zondag 25 juni. De acteurs hebben op Comic Con ook panels, waar ze geïnterviewd worden, en er zijn mogelijkheden om handtekeningen te krijgen of om met ze op de foto te gaan.

Op het moment van schrijven zijn er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar via de website van Dutch Comic Con, specifiek voor de zondag of voor het hele weekend.

Beeld: Heroes Dutch Comic Con