Toon van Eneco nu te koppelen met Philips Hue lampen

Eneco klanten met een Toon thermostaat kunnen deze binnenkort koppelen aan hun Philips Hue lampen. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend tijdens een persconferentie. Volgens Eneco zijn er in 2014 ruimt 100.000 Toons verkocht. De slimme thermostaat krijgt de komende tijd diverse nieuwe functies waaronder Philips Hue ondersteuning.

Met de Toon kun je vanaf nu dus niet alleen je energieverbruik monitoren, maar ook de verlichting in je huis besturen. Middels de geupdate Toon app kun je nu van een afstandje de verwarming aan zetten, maar ook de Hue lampen in je kamer. Dit is mogelijk dankzij de onlangs gelanceerde API van Toon, waardoor de twee producten aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Schermafbeelding 2014-09-24 om 09.23.41

Eneco nodigt vanaf nu ook developers en ontwikkelaars van andere smart home appliances uit om na te denken over handige koppelingen met de Toon app. Bijvoorbeeld een babymonitor, connected koffiemachine of een alarmsysteem. Het is nog niet duidelijk of Toon ook een koppeling met Apple HomeKit gaat ondersteunen, zoals concurrent Oxxio eerder deze maand aankondigde.