Toyota toont futuristische conceptauto Concept-i die jou ‘begrijpt’

Futuristische conceptauto’s doen het altijd goed. Het is dus ook niet vreemd dat die van Toyota veel bekijks trok tijdens CES. Maar de Concept-i is meer dan een mooi ontwerp. Het voertuig heeft namelijk ook een aantal interessante features.

De Concept-i is een autonome auto die meer weet dan alleen waar je heen moet. Toyota’s visie is namelijk een auto die ook begrijpt hoe je rijdt, hoe je planning er uit ziet en hoe je je voelt. Het idee is namelijk dat de auto verwelkomend en vooral erg leuk is. De relatie tussen de auto en de bestuurder moet namelijk “betekenisvol en menselijk zijn”.

Daar heeft Toyota dan ook een kunstmatige intelligentie voor gebruikt, die Yui heeft. Yui moet uiteindelijk diverse signalen van jou gaan begrijpen, waaronder dus je emoties en hoe je rijdt. De auto verwelkomt je zelfs met een berichtje op de deur. Daarnaast zit er technologie in het voertuig die de veiligheid moet verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het in de gaten houden van de omstandigheden op de weg, hoeveel aandacht jij hebt voor het rijden en de mogelijkheid om op ieder moment het stuur over te nemen.

Uiterlijk

Maar ook het uiterlijk van de auto is bijzonder. We hebben geen normale metertjes meer op het dashboard, maar lichtjes, geluiden en touchscreens om belangrijke informatie te delen. Projectoren aan de achterkant geven aan of er een auto in je blinde hoek zit. Achterop vind je ook berichten over of je af gaat slaan en mogelijke gevaren.

Toyota Concept-i

De bedoeling is dat de Concept-i in de aankomende jaren in Japan ook echt op de weg getest wordt. Er zijn echter nog geen concrete plannen om hem in productie te nemen.

Toyota Concept-i

Toyota Concept-i