TP-LINK komt met reeks producten voor smart home

Steeds meer fabrikanten begeven zich op de groeiende markt van smart home-producten. Ook TP-LINK, fabrikant voor netwerkapparatuur, gaat verschillende toepassingen voor smart homes presenteren tijdens het Mobile World Congress, dat op maandag in Barcelona begint.

TP-LINK presenteert in Barcelona onder andere een tussenstukje voor elektronische apparaten dat je tussen de stekker en het stopcontact kunt plaatsen. Door middel van de app kunnen de producten aan- of uitgezet worden of een tijdstip instellen waarop dat moet gebeuren. Ook kan het stroomverbruik gemonitord worden. De fabrikant komt ookPhilips Hue-achtige LED-lampen, een draadloze lichtschakelaar en een slimme beveiligingscamera. Allemaal producten die andere fabrikanten de afgelopen jaren al op de markt hebben gebracht.

Met deze producten bouwt het bedrijf voort op een speciale router voor smart homes, die het begin dit jaar presenteerde. Met die router zorgt het bedrijf voor een oplossing waar toepassingen en apparaten voor smart homes op dit moment nog veel mee te kampen hebben, namelijk dat ze niet zelfstandig verbinding kunnen maken met het internet en dat er daardoor losse hubs nodig zijn. Die router is eigenlijk het enige product waarmee TP-LINK echt het verschil maakt met veel andere fabrikanten.