Google Glass ligt nog niet eens zo heel ver achter ons of een andere techgigant – Amazon – werkt alweer aan een nieuwe variant op het thema van de slimme bril ontdekte Financial Times. Net als bij Google Glass bestuur je de Amazon bril met spraakbesturing via Amazon Alexa.

De bril ziet er volgens de geruchten uit als een normale bril en heeft geen display of ingebouwde camera. Het apparaat fungeert dus puur als microfoon waarmee je je smartphone of andere devices kunt bedienen. In al zijn eenvoud heeft de Amazon bril daardoor wel veel minder batterij nodig en hoef je hem dus minder vaak op te laden. Een veel gehoorde klacht over de meeste wearables.

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat “Alexa Glass” daadwerkelijk als product op de consumentenmarkt geintroduceerd wordt, al zijn er ook geruchten dat het nog voor deze kerst moet gaan gebeuren.

De smart bril wordt momenteel ontwikkeld in Amazon’s ’top-secret’ R&D lab, Lab126 group. Daar wordt momenteel ook diverse smart home oplossingen gewerkt waaronder een beveiligingscamera. Een van de geplande features van het apparaat is dat je een alert krijgt op je smartphone wanneer er een bezorger van Amazon voor de deur staat met een pakketje.