Na Facebook krijgt ook Twitter ondersteuning voor 360-gradenlivestreams

Facebook maakte twee weken geleden bekend dat het begin volgend jaar mogelijk wordt om live 360-gradenvideo te streamen op het sociale netwerk. De eerste stream is zelfs al te zien geweest. Twitter doet vandaag exacte dezelfde aankondiging. Vanaf nu heeft het sociale netwerk via zijn livestreamingdienst Periscope ondersteuning voor 360-gradenbeelden.

In eerste instantie kan, net als bij Facebook op dit moment, nog niet iedereen dit soort streams starten. Het begint met geselecteerde partners. Geïnteresseerde partijen kunnen zich aanmelden bij Periscope, maar het is niet bekend wanneer zij dan toegang tot Periscope Live 360 krijgen.

Het bekijken van 360-gradenvideo’s werkt binnen Periscope en op Twitter. Door je telefoon of tablet te bewegen kijk je rond; op een computer gebruik je daarvoor je muis.

Periscope 360 live

Hardware

Het livestreamen van 360-gradenbeelden is een logische volgende stap in de opkomst van livestreams op social media. Een nadeel is dat er nog nauwelijks mensen zijn die ook daadwerkelijk dit soort streams kunnen uitzenden.

Er zijn inmiddels wel allerlei 360-gradencamera’s voor consumenten, die een paar honderd euro per stuk kosten. Deze koppel je aan je smartphone om ze te bedienen. Ze bevatten over het algemeen echter geen optie om live te streamen. Video’s worden in eerste instantie opgeslagen op de camera en kunnen vervolgens worden gedownload.