Twitter-medewerker deactiveert Trump account op laatste werkdag

Op donderdag verdween het account van de Amerikaanse president Donald Trump heel even van Twitter. Bezoekers van @realDonaldTrump kregen elf minuten lang de melding te zien dat het account niet bestond. Twitter vertelt dat het account inmiddels alweer online is gezet.

Het sociale medium vertelde in eerste instantie dat het voorval een menselijk fout was geweest. Later bleek echter uit intern onderzoek dat het een opzettelijke stunt was van een Twitter-medewerker op zijn of haar laatste werkdag. Het is niet bekend wat de naam van de medewerker is.

Trump zelf heeft nog niet gereageerd op het voorval. Het sociale medium geeft aan dat er een onderzoek naar het voorval is gestart. Ook zegt het bedrijf stappen te ondernemen om een herhaling in de toekomst te voorkomen.

Reacties

Trump staat bekend om zijn fervente Twittergebruik en harde uitspraken. Gisteren eiste hij in een tweet de doodstraf voor de man die afgelopen dinsdag de aanslag pleegde in New York. Dit riep veel negatieve reacties op bij tegenstanders.

De tegenstanders van Trump waren op donderdag dan ook zeer verheugd dat het account gedurende elf minuten van het medium verdween. Velen loven de stunt van de Twitter-medewerker en doen een oproep hem of haar aan te nemen. Republikeinen vertellen dat de actie een aanval is op het vrije woord.