‘Twitter ziet af van overname muziekdienst SoundCloud’

Gister ging het gerucht rond dat Twitter zou overwegen om de muziekdienst SoundCloud over te nemen. Bronnen van de website Recode zouden hier over spreken, maar het bleef verder onduidelijk of er ook daadwerkelijk overname gesprekken zouden zijn gevoerd tussen de twee.

Volgens berichten van de Wall Street Journal blijkt Twitter toch af te zien van de overname, de deal zou niet haalbaar zijn voor het bedrijf. En dat is niet verbazingwekkend, mocht de acquisitie namelijk door zijn gegaan dan zou het de duurste aankoop voor Twitter tot nu toe zijn; de waarde van SoundCloud werd eerder dit jaar geschat op 700 miljoen euro.

Details over de onderhandelingen zijn niet bekend – of er überhaupt onderhandelingen zijn geweest is ook niet eens zeker. Ook is het niet duidelijk welke partij het initiatief nam voor het overname plan.

Wat Twitter van plan zou zijn met SoundCloud blijft vooralsnog ook een raadsel, vorig jaar stopte het sociale netwerk namelijk nog met zijn eigen muziekdienst “Twitter Music”, nadat bleek dat maar weinig mensen de dienst gebruikten. Met een groot aantal vaste gebruikers zou SoundCloud hoogstwaarschijnlijk wel tot een beter resultaat leiden. Maar dit plan blijkt nu dus van de baan.