Twivo voorkomt dat je op Twitter al spoilers ziet als je favoriete TV programma nog moet kijken

Elke Nederlandse Game of Thrones fan weet dat het wijsheid is om zijn Amerikaanse Twittervrienden van zondag op maandagnacht even te mijden. Het risico dat de Amerikaanse fans van de serie dan al een flinke hoeveelheid spoilers in hun timeline gooien is dan immers groot. Gelukkig is er nu Twivo: Een dienst die voorkomt dat je al spoilers van je favoriete TV programma, of voetbalwedstrijd natuurlijk, ziet terwijl je dit programma pas later terug wilt kijken.

Bijzonder is dat Twivo bedacht en gebouwd werd door een 17 jarige developer uit New Hampshire, Jennie Lamere. De jongedame in kwestie deed vorige week als enige meisje mee aan de TVNext hackathon die werd georganiseerd in Boston. Die ze dus won, met haar idee voor Twivo.

Jennie deed eerst mee in de voorronde ‘Best Use of Sync-To-Broadcast’ en won uiteindelijk de hoofdprijs ‘Best in Show’. Als prijs ontving ze onder andere een iPad mini en een Apple TV. Het idee voor Twivo bedacht ze de avond voordat ze meedeed aan de Hackathon, het kostte haar vervolgens 10 uur om het idee om te zetten naar een werkend prototype.

In onderstaande demo is precies te zien wat de app doet: Via een Google Chrome plugin kan een kijker opgeven welk TV programma tijdelijk geblockt moet worden. Alle tweets van gerelateerde accounts of over de show worden vervolgens tijdelijk ‘blanco’ in je twittertimeline.

twivo-hackathon

Volgens Jennie is het prototype nog verre van af, de komende twee weken wil ze het idee daarom verder uitwerken. Ondertussen is ze door meerdere partijen benaderd om haar daarbij te helpen. Wordt vervolgd!