‘Werknemers Uber vragen met petitie om terugkeer van de weggestuurde CEO Kalanick’

Een medewerker van Uber vraagt met een petitie om de terugkeer van de weggestuurde CEO van het bedrijf, Travis Kalanick. Dat blijkt uit een interne e-mail die Recode op zijn site heeft gepubliceerd. “Niemand is perfect, maar ik geloof dat hij kan veranderen in de leider die Uber nodig heeft”, schrijft de medewerker in de brief aan zijn collega’s.

Kalanick werd deze week weggestuurd na een reeks schandalen. De CEO van het bedrijf werd door investeerders opgeroepen om op te stappen. Met de e-mail wil de medewerker zijn collega’s oproepen om anoniem hun steun voor Kalanick uit te spreken. De auteur zou de resultaten van zijn actie aan het bestuur willen laten zien.

De website Axios heeft de brief aan het bestuur van Uber in handen gekregen en gepubliceerd. Volgens de website hebben meer dan duizend medewerkers van Uber de petitie ondertekend. “In minder dan 12 uur hebben deze medewerkers laten weten dat zij vinden dat Travis [Kalanick] terug moet keren in zijn operationele rol”, schrijft de auteur. Het bestuur heeft nog niet formeel op de brief gereageerd.

De foto bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Flickr-gebruiker Adam Tinworth onder Creative Commons BY-ND 2.0.