Uber werkt met LeasePlan, Nissan en Nuon samen aan pilot elektrische auto

Taxidienst Uber ziet de toekomst na een turbulent jaar steeds rooskleuriger in. Na een serie schandalen en een CEO die opstapte, begint het bedrijf aan een nieuw hoofdstuk. Het bedrijf start namelijk in Amsterdam een pilot om zich voor verduurzaming van onze hoofdstad in te zetten.

De samenwerking tussen Nissan, Leaseplan en Nuon richt zich met name op chauffeurs die in Amsterdam via de Uber-app rijden en in de buurt van laadpalen wonen. Met de pilot kijkt Uber of ze met het huidige bereik van elektrische auto’s en snellaad voorzieningen de efficiëntie van vervoer via hun dienst kunnen garanderen. Nuon helpt chauffeurs hierbij met het vinden van een laadpaal in de buurt. Chauffeurs die via de Uber-app rijden kunnen ook tegen aantrekkelijke voorwaarden een Nissan Leaf leasen en krijgen een Fastned laadtegoed van 1.000 euro cadeau.

Nieuwe samenwerking

Uber hoopt in oktober dit jaar de eerste dertig Nissan Leafs de stad in te sturen via zijn UberX dienst. Het bedrijf streeft ernaar dit aantal naar 200 op te krikken tegen het einde van 2018.

Nuon beschikt over het meest gebruikte openbare laadnetwerk in Nederland.  Met de samenwerking hoopt het energiebedrijf ons land verder te verduurzamen. Niek van Leeuwen, General Manager Uber Benelux, vertelt dat hij trots is op de samenwerking. “We staan volledig achter de transitie naar duurzaam rijden en willen graag een bijdrage leveren aan een groener Amsterdam. Er wordt door chauffeurs die rijden met de Uber app al veel hybride gereden, maar de interesse in volledig elektrische auto’s neemt steeds verder toe.”