‘Uber ziet verlies stijgen naar 743 miljoen dollar tijdens derde kwartaal’

Dat het bij Uber niet goed gaat, is geen nieuws. Sinds het begin van dit jaar stapelt het ene schandaal zich op de andere. Maar ook financieel gaat het niet goed. De taxidienst zag zijn verlies in het afgelopen kwartaal namelijk groeien naar 743 miljoen dollar (630 miljoen euro). Dat meldt de Financial Times op basis van documenten die zij in handen hebben.

Het verlies van het bedrijf is daarmee met 14 procent gestegen ten opzichte van een kwartaal eerder. Cijfers over 2016 zijn er niet, omdat de taxidienst pas in 2017 begon met het delen van kwartaalcijfers. Het verlies is volgens de Financial Times deels te wijten aan stijgende rechtbankkosten. Zo loopt er een zaak tegen het bedrijf wegens het mogelijk stelen van documenten over zelfrijdende auto’s van Waymo.

De rente, belastingen en compensatie voor aandeelhouders worden niet meegerekend in het bedrag. Als je dit wel meerekent, is het verlies nog hoger. Dan komt het bedrag neer op 1,5 miljard dollar. De omzet steeg echter wel met 14 procent naar 2 miljard dollar.

SoftBank

Uber heeft de kwartaalcijfers met aandeelhouders gedeeld omdat SoftBank een grote investering wil afronden. Het bedrijf heeft bestaande aandeelhouders voorgesteld om aandelen met korting over te nemen.