WeWork koopt Meetup over voor onbekend bedrag

Meetup

WeWork is vanaf nu de nieuwe eigenaar van Meetup, meldt The New York Times. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekend. Meetup is een dienst met 35 miljoen gebruikers, die ontmoetingen kunnen organiseren of bijwonen. Meest belangrijk hierbij is een gezamenlijke interesse, zoals het leren van Nederlands.

Naar eigen zeggen organiseren leden van de dienst momenteel gemiddeld 15.000 ontmoetingen per dag. Maar dat betekent niet dat het goed gaat met het bedrijf. De dienst speelde de afgelopen paar jaar kiet en heeft al jaren geen investeringen meer gehad. Toch wilde het bedrijf wel blijven groeien, zeker in het buitenland. En daar is geld voor nodig.

Verkoop Meetup

Tijdens het proces om investeerders te zoeken, werd uiteindelijk besproken de dienst helemaal te verkopen. De advocaat van Meetup, David Pashman, kent een topman bij WeWork. Hij suggereerde dan ook dat de twee bedrijven eens met elkaar gingen praten. En zo geschiedde.

De samenwerking van de twee bedrijven lijkt bovendien vrij logisch. Zo’n 100.000 mensen waren bij een ontmoeting in een WeWork-locatie, stellen de bedrijven.┬áDe dienst blijft overigens wel zelfstandig opereren binnen WeWork.