ÜberConference: De makkelijkste oplossing voor conference calls?

Voor mensen die vaak conference calls houden bijvoorbeeld met collega’s of relaties op afstand is het een bekend fenomeen: Je praat met een grote groep mensen over een telefoon of Skype verbinding en weet op sommige momenten niet zo goed wie er nu precies aan het woord is. Onhandig, want wie zegt nou precies wat en wie is dat eigenlijk? Enter ÜberConference: Een app die op basis van automatische spraakherkenning precies laat zien welke gesprekspartner er op dat moment aan het woord is.

Daarnaast kan ook inbellen op een teleconference ineens stukken makkelijker: Geen gehannes meer met toegangscodes en je afvragen wie er nu precies al in het gesprek aanwezig is. Op basis van nummerherkenning herkent uberconference namelijk precies wie er inbelt en naar welke call deze persoon moet worden doorverwezen. De andere aanwezigen zien op dat moment ook direct dat die persoon ‘binnen’ is.

Terwijl je met elkaar belt laat de app ook profielfoto’s van alle aanwezigen zien. Als je meer informatie over een persoon wilt klik je op zijn of haar naam om een volledig profiel, inclusief social accounts te zien.

UberConference won afgelopen jaar de Techcrunch Disrupt award. Een simpel idee, waarvan je je afvraagt waarom het er eigenlijk al die tijd nog niet was. Uberconference is beschikbaar als app, webapplicatie en browser extensie. Meer info op Uberconference.com.

uberconference

http://youtu.be/NhJHAK80n38