Ubisoft lanceert abonnementsdienst voor Google Stadia en PC

UPlay+ Ubisoft

Speluitgever Ubisoft heeft Uplay+ onthuld: een nieuwe abonnementsdienst voor games op je PC en op Google Stadia. Het idee is dat je voor 14,99 dollar per maand onbeperkte toegang krijgt tot ruim honderd spellen van de uitgever, waaronder nieuwe en aankomende releases, premium edities en DLC’s.

Met Uplay+ krijg je toegang tot een grote collectie spellen, met daarin bijvoorbeeld Prince of Persia, Splinter Cell en Beyond Good & Evil. Ook krijg je automatisch toegang tot alle bèta’s en early access-programma’s, bijvoorbeeld voor de bèta van Ghost Recon Breakpoint op 5 september.

Alle games kun je direct naar je PC downloaden, waardoor je dus ook spellen offline kunt spelen zonder dat je toegang hebt tot het internet. Je abonnement kun je op ieder moment stopzetten. Wil je je later toch weer aanmelden, dan wordt alle voortgang van je spellen weer teruggezet. Dat verlies je dus niet als je het bijvoorbeeld een half jaartje stopzet.

Stadia

Volgens Engadget moet de dienst echter niet alleen naar PC komen, maar wordt het abonnement ook beschikbaar voor gamestreamingdienst Google Stadia, dat in november moet verschijnen.

Met Stadia kun je in Chrome-browsers gamen, maar ook op je televisie en op je telefoon. De streamingdienst kost 10 euro per maand en laat je dus games streamen, waardoor je ze niet hoeft te downloaden of een fysiek exemplaar hoeft te kopen. De games zitten echter niet bij je abonnement inbegrepen, wat betekent dat je daar nog apart voor moet betalen.

Met Uplay+ kun je dus een tweede abonnement afsluiten, om via Stadia onbeperkte toegang te krijgen tot hun games. UPlay+ lanceert op 3 september. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.