Unieke samenwerking zorgt voor inzicht in ontwikkelingen op Aarde in afgelopen 28 jaar


Vanochtend hoorde ik in het mediaoverzicht van de NOS dat een deel van de Nederlanders gelooft in het feit dat de opwarming van de aarde “een wetenschappelijke complot” is. Het deed me denken aan het project dat de NASA in samenwerking met Google en Time even geleden publiceerde, waarin we de ontwikkelingen op onze planeet van de afgelopen 28 jaar in beeld zien.

Toegegeven, we hebben een waanzinnig slechte lente, maar of het zin heeft om dat als argument aan te dragen wanneer je je twijfel voor de opwarming van de aarde in twijfel trekt? Nee. Zoveel wordt ook duidelijk wanneer we het project van Google, NASA en Time bekijken en inzoomen op bijvoorbeeld deze gletjser in Alaska.

Columbia Glacier Retreat

De unieke samenwerking tussen NASA, Google en Time zorgt er voor dat dat miljoenen luchtfoto’s van NASA en Google gecombineerd kunnen worden tot fantastische time-lapses, waarin we terug kunnen tot liefst 1984. Er mag voor ons land dan op het eerste oog weinig zijn veranderd in die tijd, wie goed zoekt (of bij Google zelf spiekt) komt een paar pareltjes tegen:

Saudi Arabia Irrigation Brazilian Amazon Deforestation Dubai Coastal Expansion