UPC komt met Netflix-concurrent in Nederland

Klanten met een Alles-in-1-pakket bij UPC kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe streamingdienst MyPrime. Klanten met de Power en Extra Power pakketten krijgen onbeperkte toegang tot meer dan duizend films en series. UPC gaat hiermee de concurrentie aan met diensten zoals Netflix.

Volgens UPC zal het aanbod aan materiaal klassiekers uit ieder genre bevatten. Het grootste gedeelte van het aanbod bestaat dan ook uit films van vóór 2010. Je kunt deze series en films dan vervolgens op je TV, laptop, iPhone of iPad bekijken. Op dit moment worden Android apparaten nog niet ondersteund. Opvallend is wel dat het materiaal alleen in SD wordt aangeboden en niet in HD.

De prijs van de Alles-in-1-pakketten is echter vandaag wel verhoogd. Een Basis-pakket kost nu 44 in plaats van 40 euro per maand, het Power-pakket 55 in plaats van 50 euro en het Extra Power-pakket 70 in plaats van 65 euro per maand. Deze prijs veranderingen gaan alleen in voor nieuwe klanten of bestaande klanten die hun pakket veranderen. Wil je los MyPrime aanschaffen bij je bestaande UPC pakket dan betaal je 6,50 euro voor een abonnement dat in principe iedere maand op te zeggen is.