Upload nu je eigen drone selfie naar Vimeo’s nieuwe ‘Dronies’ kanaal

Het moet niet gekker worden; van Aftersex-selfies en ‘stemfies’, tot de wereldberoemde oscarselfie van Ellen Degeneres: de ene na de andere trend op het gebied van selfies volgen elkaar op. Vimeo doet hier een schepje bovenop en lanceert het videokanaal ‘Dronies’. Je raad het al: selfies gemaakt met behulp van drones. En ik moet eerlijk zeggen: dat levert de prachtigste beelden op!

Het kanaal is nu ongeveer een week oud en bevat nu nog maar negen video’s. Dat is niet zo gek; maar weinig mensen beschikken over een eigen drone die voorzien is van een camera, en bovendien moet je maar net weten dat het videokanaal bestaat.

Ondanks dat zijn de negen video’s stuk voor stuk de moeite waard om te bekijken. Waar de drones op ooghoogte beginnen, vliegen ze langzaam van de ‘dronie-makers’ af en wordt het landschap waarin ze zich bevinden steeds zichtbaarder. Hoe verder de drone zich verwijdert, hoe nietiger de makers lijken in het indrukwekkende landschap of bijvoorbeeld naast een grote kerk.

In combinatie met geluidseffecten kan dit leiden tot de meest hilarische, of prachtige beelden. Of het de nieuwste selfie-trend zal worden betwijfel ik, maar dat het een van de meest fascinerende manieren is om jezelf vast te leggen is na het zien van de video’s meer dan duidelijk.
Schermafbeelding 2014-04-23 om 14.14.28 Schermafbeelding 2014-04-23 om 14.16.31 Schermafbeelding 2014-04-23 om 14.16.44 Schermafbeelding 2014-04-23 om 14.18.14