Valve Software komt met virtual reality headset voor games

Valve Software heeft aangekondigd dat het een eigen virtual reality headset op de markt gaat brengen. Dat laat het bedrijf achter het populaire gameplatform Steam weten op haar website.

De headset zal aanstaande week definitief aangekondigd worden tijdens de Games Developers’ Conference in San Francisco. Het bedrijf geeft aan dat ontwikkelaars van virtual reality games de headset kunnen testen tijdens de conferentie.

Gezien de achtergrond van het bedrijf en de aankondiging tijdens de Games Developers Conference ligt het voor de hand dat de headset speciaal ontwikkelt zal worden voor game-toepassingen. De headset krijgt dan ook de weinig verrassende naam: SteamVR.

Valve Software komt relatief gezien vrij laat op de markt met een dergelijke headset. Ondanks het feit dat het bedrijf al diverse jaren aan virtual reality oplossingen werkt moet het enkele andere spelers voor zich dulden zoals Oculus, de OSVR van Razer en de GCS3 van 3DHead.

Overigens laat het bedrijf vooralsnog weinig los over de eventuele virtual reality headset. Zo is niet bekend hoe veel de headset zal gaan kosten en wanneer de headset op de markt zal verschijnen.

Tijdens de conferentie volgende week moet meer duidelijk worden omtrent de SteamVR. Echter mogen we wel het een en ander van het bedrijf verwachten, aangezien het gameplatform Steam maar liefst 100 miljoen gebruikers en 4500 games ondersteunt.