Elektrische fiets gestolen? Zó haalt VanMoof ‘m weer terug

VanMoof

Ze zoeven om je oren en het moge duidelijk zijn: de elektrische fietsen zijn niet meer alleen voor de grootouders omdat ze een zetje nodig hebben bij het fietsen. Ook de jongere generaties rijden erop weg. Het moge duidelijk zijn: de elektrische fiets is populair. Maar helaas ook onder fietsendieven. Fietsenmerk VanMoof heeft er genoeg van.

VanMoof’s task force

Het Nederlandse merk is al enige tijd bezig om gestolen fietsen terug te halen en heeft daar zelfs een task force voor opgericht. Niet alleen sporen zij gestolen fietsen binnen Nederland op, ze gaan ook over de grens. De fietsen van VanMoof zijn ongekend populair: wereldwijd rijden er meer dan 200.000 elektrische VanMoof fietsen op de weg. Nu hebben een aantal van deze fietsen ook handige antidiefstal features, maar ook dat kan helaas niet 100 procent voorkomen dat een fiets gestolen wordt.

Is je elektrische fiets gestolen? Dan gaan de VanMoof Bike Hunters ernaar op zoek. Althans, als je lid bent van de Piece of Mind-service. Het bedrijf kan de locatie van je fiets namelijk gemakkelijk achterhalen en stuurt vervolgens de fietsenjagers erop af. Uit een onderzoek van het Amerikaanse Bloomberg blijkt dat deze task force inmiddels al 1500 elektrische fietsen terug bij hun eigenaar hebben gebracht. Alhoewel de fiets niet altijd bij de dief wordt weggehaald. In veel gevallen is de fiets allang doorverkocht en staan de hunters op de stoep bij de ‘nieuwe eigenaar’.

Piece of Mind-service

Ben jij in het bezit van een VanMoof elektrische fiets en denk je ‘ik wil ook wel wat peace of mind’? Dan is het goed om te weten dat je hier ook in Nederland lid van kunt worden. Alles op een rijtje:

Als eigenaar van een VanMoof-fiets heb je al recht op:

  • Het vastleggen van de locatie van de elektrische fiets
  • Firmware en updates doorvoeren
  • Alarmerende notificaties ontvangen
  • In-app fiets data inzien
  • Drie jaar garantie

Bij een Peace of Mind-abonnement kun je kiezen voor een Theft abonnement voor €348 per drie jaar. Hiermee krijg je:

  • Toegang tot Bike Hunter om je elektrische fiets op te sporen
  • Een vervangende fiets als ze hem niet kunnen vinden

Of je kiest voor een Maintenance abonnement. Deze kost €248 per drie jaar en hiermee krijg je:

  • Regelmatig onderhoud en controles
  • Beschikbaarheid voor meerdere locaties in Nederland
Beeld: Unsplash Moof